Satu Mare: Intervenţii ale pompierilor la hornuri aprinse

Scris de I. Z., 30 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 30 ianuarie 2023, la ora 10:40 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş ” al judeţului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu la hornul unei case de locuit de pe strada Cimitirului, localitatea Carei.

La locul intervenţiei s-au deplasat 11 cadre militare din cadrul Detaşamentului de pompieri Carei, cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

La sosirea fortelor de intervenţie, focul ardea în interiorul hornului, acesta fiind ulterior lichidat de către echipajele de pompieri, evitandu-se astfel propagarea incendiului la acoperiş şi anexele din vecinătate.

Împrejurarea determinată fiind coş de fum necurăţat de funingine.

Altfel, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 4.00, pompierii au avut o intervenţie la o casă pe strada Amaţi. A fost o funingine care s. a aprins. Fără propagare la casa, fără victime.

Cu această ocazie, se aduc în prim plan măsurile de prevenire referitoare la utilizarea coşului pentru evacuarea fumului:

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi curăţate obligatoriu;
– în podul casei, coşul de fum va fi tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Abonează-te acum Online!
  1. bigbrother a spus: 02 februarie 2023, ora 17:06

    @Dac Bulibas, nu sunt mai deloc. De decenii au dispărut din peisaj. Nu ştiu cine mai face dacă mai face. Eu personal de cel puţin 10-15 ani nu am văzut un hornar pe stradă. Este unul care îşi face reclamă de prin 2013 pe olx, unul Attila şi atât. Poate nici nu mai există nici ăla.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517