Sătmăreanul George Goia a terminat în Top 5 mondial la skandenberg

Scris de Ionuţ Blăjean, 06 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 24 noiembrie – 3 decembrie la Bucureşti s-a desfăşurat Campionatul Mondial de skandenberg unde cei mai puternici oameni ai lumii şi-au testat limitele. Au fost 46 de ţări participante şi peste 1.200 de sportivi, incluzând şi sportivii cu dizabilitaţi.

Din judeţul Satu Mare au participat doi sportivi: Raul Roşu la categoria juniori 65 kg şi George Goia la categoria master -70 kg .

Nivelul competiţiei a fost unul extrem de ridicat, George a avut în categorie 17 sportivi fiind cea mai numerosă categorie de la master. La braţul stâng, sătmăreanul a terminat pe locul 12 pierzând la limită un meci ce părea câştigat în proporţie de 95% şi care l-ar fi propulsat în top 10. La braţul drept, George a pierdut primul meci, după care a urmat o serie de trei victorii consecutive. Conform declaraţiilor sale, ultimul meci l-a pierdut pe fondul unei greşeli mari a adversarului neobservată de cei doi arbitri. “Am primit o filamare după meci cu acea greşeală, dar sistemul înregistrase deja câştigătorul spunându-mi-se că am dreptate şi că nu se mai poate face nimic. Acesta este regretul meu, că poţi fi furat la acest nivel, şi mai ales fiind atât de aproape de medalie. În rest sunt foarte mulţumit de mine. Obiectivul meu era top 10 şi am ajuns în top 5, fără antrenor, fără vitaminizare, fără susţinere financiară, cu mai puţin de două luni pregătire pentru acest mondial. Trebuia să aibă loc în Georgia şi a fost interzis din cauza CORONAVIRUSULUI, aşa s-a ajuns în România”, ne spune George.

Acesta doreşte să mulţumească Unirea Şişeşti pentru susţinere, lui Olimpiu Făt, colegilor de antrenament Nichita Gabriel şi Krisztian Oşvatt, colegilor de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” Satu Mare, tuturor prietenilor şi susţinătorilor.

Altfel, clubul Unirea Şişeşti a obţinut două medalii, prin Olimpiu Făt – aur la master 100 kg şi Ionut Tomoioagă argint la seniori 90 kg.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517