Image 1
Image 2

Sătmăreanul Alexandru Sike a murit cu zile, fiind plimbat între spitale și medici

Ciprian Ardelean a prezentat cazul sătămăreanului Alexandru Sike, în numele familiei îndoliate
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciprian Ardelean a prezentat cazul sătămăreanului Alexandru Sike, în numele familiei îndoliate
Ciprian Ardelean a prezentat cazul sătămăreanului Alexandru Sike, în numele familiei îndoliate

Avocatul Ciprian Ardelean a susținut, joi, o conferință de presă prin care a dorit să atragă atenția asupra unui caz cutremurător, al unei sătmărence care a rămas văduvă și cu doi copii minori.

Moartea soțului s-a petrecut acum doi ani, în condiții cel puțin suspecte, după ce acesta s-a îmbolnăvit la locul de muncă și a decedat în scurt timp, iar apoi a fost plimbat între instituții spitalicești, ținut pe holurile de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe și dus de la un medic la altul.

Avocatul Ciprian Ardelean a fost însoțit la conferință de către soția defunctului, Alexandru Sike. Aceasta își dorește doar să se facă dreptate, să se stabilească toate condițiile care au dus la decesul soțului și dacă a fost vorba despre malpraxis sau nu.

Starea de sănătate a sătmăreanului Alexandru Sike au început în luna iulie a anului 2019, când acesta a contactat o boală infecțioasă și contagioasă gravă, denumită leptospiroză. Aceasta se manifestă prin stări de rău, febră, icter, cefalee, dureri musculare etc. și a fost contactată de la animalele din ferma la care Alexandru Sike era angajat.

Sătmăreanul lucra în condiții cel puțin improprii, fără mănuși de protecție, dar și fără alte echipamente menite a-i proteja sănătatea. “Nu aveau mănuși, nu aveau apă de băut, nu aveau măști. Undeva în zona aceea s-a îmbolnăvit.

Nu dorim să aducem acuze nici unei societăți, nu se pune problema. Dorim doar să știm dacă omul acesta a murit din culpa cuiva sau nu.”, a precizat avocatul Ciprian Ardelean.

Duminică a sunat la Ambulanță, iar miercuri a decedat

După instalarea bolii și trecerea perioadei de incubație, sătmăreanului i s-a făcut rău, astfel că familia a sunat la Ambulanță, prin 112. Solicitarea ueni ambulanțe a fost refuzată de către operatorul care a răspuns apelului, pe motiv că este necesară în acest sens o cerere fermă din partea medicului de gardă din Livada.

Astfel, Alexandru Sike a ajuns să fie consultat de acesta, care însă i-a atras atenția că duminică noaptea nu sunt deschise farmaciile și că pentru o asemenea situație nu era necesar să-i solicite serviciile la o asemenea oră.

Potrivit mențiunilor avocatului Ciprian Ardelean, sătmăreanul a avut manifestări grave ale bolii la momentul respectiv și starea lui de sănătate necesita intervenție de urgență.

Medicul de gardă din orașul Livada a realizat un consult sumar al pacientului, și finalmente i-a prescris o rețetă medicală, însă fără un diagnostic precis.

Luni dimineață pacientul a ajuns, împreună cu soția la Urgențe. Alexandru Sike a fost trimis de acolo la Spitalul de Boli Contagioase, de unde a fost redirecționat la Unitatea de Primiri Urgențe, apoi trimis din nou la Spitalul de Boli Contagioase.

Cert este că niciun medic nu a fost capabil să-i pună un diagnostic și implicit să-i administreze tratamentul necesar în asemenea situații.

Astfel, sătmăreanul a decedat miercuri, lăsând în urmă o soție și doi copilași.

Colegiul Medicilor nu a dat nici în prezent un răspuns referitor la acest caz

Profund îndurerată la mai bine de doi ani de la producerea tragicului eveniment, soția este convinsă că Alexandru Sike a fost tratat necorespunzător de către medici, întocmind o plângere penală pentru malpraxis.

Cazul lui Alexandru Sike bate pasul pe loc de mai bine de doi ani, dosarul fiind împotmolit între Parchet și Poliție. Nici Colegiul Medicilor nu a răspuns prompt plângerii penale întocmite de avocatul angajat de familie, acesta fiind și motivul pentru care s-a organizat conferința de presă: aducerea cazului de malpraxis în fața opiniei publice, pentru că asemenea situații sunt frecvente, mai ales în ultimii ani, și de multe ori nu-și găsesc soluționare.

“Am făcut acum doi ani de zile o plângere, practic în octombrie vor fi doi ani de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de omor din culpă prin malpraxis medical. Nu contează atât de mult contra cui am făcut-o ci că de doi ani de zile familia aceasta nu are niciun fel de răspuns, nu știe ce se întâmplă.

Vreau să vă spun că atunci am sesizat și Colegiul Medicilor de la care, de asemenea, nu am primit niciun fel de răspuns”, a mai precizat avocatul angajat de familie, Ciprian Ardelean.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with