Ingrediente:
O conservă de ton bucăţi, un morcov proaspăt, un ardei capia roşu şi unul galben, o ceapă mică roşie, un fir de ceapă verde, un sfert de căpăţână de varză proaspătă, câteva boabe de mazăre verde opărită, ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie, seminţe de susan.
Mod de preparare:
Tăiem legumele pe lungime, în fâşii cât mai subţiri, sau eventual, le putem răzui, tot aşa, fâşii înguste, după care le amestecăm uşor cu conserva de ton scursă în prealabil de zeamă. Aşezăm amestecul într-un bol încăpător de sticlă. Pentru prepararea dressing-ului stoarcem lămâia şi o amestecăm cu 5-6 linguri de ulei de măsline, adăugăm sare, piper şi seminţele de susan puţin prăjite. Turnăm acest dressing peste legumele deja amestecate şi asezonăm cu frunze de pătrunjel tăiate. Având în vedere că am folosit şi ingrediente cu textută mai tare, mâncarea este destul de săţioasă. Cantitatea de salată este suficientă pentru 2 persoane.
Fii primul care comentează