Image 1
Image 2

Salată răcoritoare cu ton

Salată răcoritoare cu ton
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conservă de ton bucăţi, un morcov proaspăt, un ardei capia roşu şi unul galben, o ceapă mică roşie, un fir de ceapă verde, un sfert de căpăţână de varză proaspătă, câteva boabe de mazăre verde opărită, ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie, seminţe de susan.

Mod de preparare:

Tăiem legumele pe lungime, în fâşii cât mai subţiri, sau eventual, le putem răzui, tot aşa, fâşii înguste, după care le amestecăm uşor cu conserva de ton scursă în prealabil de zeamă. Aşezăm amestecul într-un bol încăpător de sticlă. Pentru prepararea dressing-ului stoarcem lămâia şi o amestecăm cu 5-6 linguri de ulei de măsline, adăugăm sare, piper şi seminţele de susan puţin prăjite. Turnăm acest dressing peste legumele deja amestecate şi asezonăm cu frunze de pătrunjel tăiate. Având în vedere că am folosit şi ingrediente cu textută mai tare, mâncarea este destul de săţioasă. Cantitatea de salată este suficientă pentru 2 persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now