Ingrediente:
400 g piept de pui afumat, 2 linguri de fasole boabe fiartă, 250 g fasole păstăi fiartă, 2 fire de ceapă verde, 400 g roșii cherry, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri zeamă de grapefruit, 1/2 linguriță de zahăr, frunze verzi de țelină, 50 g alune, sare, piper.
Mod de preparare:
Pieptul de pui afumat (fără pieliță) se taie felii mici și subțiri, acestea se pun într-un castron. Se adaugă boabele și păstăile de fasole fierte. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie inele, care se pun în castron împreună cu roșiile cherry spălate și tăiate în patru. Uleiul, zeama de lămâie și de grapefruit, zahărul, sarea și piperul (mai mult) se bat într-un castronel, cu un tel, până se obține un sos vinegret omogen. Acesta se toarnă peste componentele din castron și totul se omogenizează. Salata se lasă minimum 15 minute, ca să se pătrundă gusturile, după care se poate servi, ornată cu frunze verzi de țelină sau alte frunze verzi după plac (sau chiar fără) și presărată cu alune pisate mari.
Fii primul care comentează