Image 1
Image 2

Ruladă de mămăligă în bacon

Rulada de mamaliga in bacon
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rulada de mamaliga in bacon
Rulada de mamaliga in bacon

Ingrediente:

200 g de făină de mălai, 250 g de brânză burduf (de oaie), 1-2 linguri de smântână 100 g şunculiţă afumată, circa 200 g bacon afumat, feliat scubţire, sare, piper, 2-3 linguri de ulei, smântână sau caşcaval pentru ornat.

Mod de preparare:

Şunculiţa se taie cubuleţe mărunte şi se rumeneşte uşor în ulei încins, se strecoară şi se lasă să se scurgă. Brânza burduf se amestecă cu puţină smântână, cât să nu fie sfărâmicioasă. După ce şunculiţa se răceşte se amestecă cu pasta de brânză şi dacă brânza nu e suficient de sărată se mai sărează puţin. Se prepară o mămăligă de consistenţă medie. După ce se răceşte puţin, însă doar cât să poată fi formată cu mână, se ia o lingură mare de mămăligă, se întinde în palmă, la mijloc se pune o lingură de cremă de brânză şi se formează din ea un batonaş, care se rulează în bacon. Operaţiunea se repetă până când ingredientele se termină. Apoi, ruladele astfel obţinute se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi se presară cu puţin piper. Se aşează în cuptorul preîncălzit şi se lasă la foc mare, până când baconul se rumeneşte. Dacă doriţi să ornaţi cu caşcaval acesta se presară imediat după ce se scoate din cuptor, iar dacă serviţi cu smântână, aceasta se adaugă când rulada nu mai e fierbinte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.