România, ţinta unor atacuri cibernetice revendicate de ruşi

Scris de I. Z., 29 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

      Site-urile Guvernului României, al Ministerului Apărării, Poliţiei de Frontieră, CFR călători şi OTP Bank au fost ţinta unor atacuri cibernetice. Atacurile au fost revendicate de ruşii Killnet, consideraţi apropiaţi de regimul de la Kremlin.

 „Astăzi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România. Site-urile gov.ro,mapn.ropolitiadefrontiera.rocfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost ţintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple.

Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică ‘Killnet’ pe un canal de comunicare de pe Telegram şi este justificat de aceştia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia. Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetică.

Directoratul va publica lista de adrese de IP identificate ca fiind implicate în acest atac. Publicarea este parte a procesului standard de monitorizare şi identificare a resurselor implicate în atacuri cibernetice în contextul conflictului Ucraina-Rusia, pe care Directoratul l-a pus în funcţiune de la declanşarea conflictului militar.

Reiterăm necesitatea şi importanţa implementării măsurilor de securitate cibernetică adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteţi folosi în acest sens poate fi accesat pe site-ul dnsc.ro:https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021. De asemenea, tot pe site, în secţiunea GHIDURI, puteti găsi materiale utile pentru documentarea modalităţilor de reacţie la diverse tipuri de agresiuni cibernetice. ” se arată într+un comunicat al Direcţiei Naţionale de Securitate Cibernetică.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 30 aprilie 2022, ora 11:45

    Daca conducatorii vostri corupti , hoti si imbecili nu se vor linisti si vor sprijini Ucraina cu armanent si tehnica de lupta impotriva Rusiei atunci va puteti astepta ca Colonia asta sa fie puternic bombardata si la final ocupata de armata rusa !!!. Nu va jucati cu focul ( razboiul ) ca o sa va ardeti !. In caz de atac rusesc, SUA ( NATO) si acolitii acestuia vor fugi de aici ca potarnichile lasandu-va prada rusilor !. La fel ca si in Ucraina, nimeni din NATO nu o sa-si riste viata si siguranta pt. voi !. Numai voi credeti ca sunteti aparati sub umbrela NATO. In realitate nu sunteti. O pozitie neutra ca cea al Ungariei ar fi de folos/indicat . NATO daca ar fi sigur pe victoria lui deja ar fi atacat Rusia pe modelul Iugoslaviei. Doar prostii si naivii isi pun pielea la tabacit cu rusii !!…..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517