Retragere cu torţe la Satu Mare (FOTO)

Scris de I. Z., 01 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Update: Ziua Naţională a României s-a încheiat în seara de 1 Decembrie cu retragerea cu torţe. 

***

Update: Mulţi sătmăreni au ieşit în stradă să sărbătorească Ziua Naţională a România. Ample manifestări au avut loc în mai multe localităţi din judeţul Satu Mare.

Prefectul Radu Roca alături de subprefecţii Altfatter Tamás şi Romeo Pop şi de directorul de Cancelarie, Radu Iancu au participat azi la activităţile prin care la Satu Mare e sărbătorită Ziua Naţională.
 
Manifestările în municipiul Satu Mare au început la ora 11,00 cu vernisajul expoziţiei „Dr. Vasile Lucaciu – un erou al Naţiunii Române” la Muzeul de Artă şi au continuat cu depuneri de coroane la bustul lui IC Brătianu, la statuia dr. Vasile Lucaciu şi la bustul lui Iuliu Maniu.
 
La ora 12 a avut loc ceremonialul militar şi religios iar prefectul Radu Roca a dat citire mesajului transmis de premierul Nicolae Ionel Ciucă.
 
Festivitatea de la Statuia Eroului Necunoscut a continuat cu un scurt program artistic şi s-a încheiat cu defilare cu personal militar şi tehnică de luptă.

***

În 1 Decembrie, Satu Mare se pregăteşte să sărbătorească Ziua Naţională a României! Autorităţile locale au pregătit ample manifestări cu această ocazie.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României. Este o zi specială sărbătorită de toţi românii, prin diferite activităţi şi evenimente organizate de autorităţi, şcoli, grupuri, asociaţii şi nu numai.

Ziua naţională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituţia României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

Iată programul comunicat de autorităţi:

Abonează-te acum Online!
  1. Opinie a spus: 01 decembrie 2022, ora 14:16

    Intre 1861 – 1866 Ziua Nationala a fost 24 ianuarie.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517