Image 1
Image 2

Remus Țiplea și jurnalul pandemiei pe coperta National Geographic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Negreșteanul Remus Țiplea, primul fotograf român publicat cu un fotoreportaj de șapte pagini, în revista National Geographic din Statele Unite, materialul apărând în zeci de țări din întreaga lume, a revenit pe coperta ediției românești cu materialul ”Jurnal de pandemie – prima lună cu COVID- 19 într-un orășel de provincie românesc” (iunie 2020). Textele și fotografiile reflectă experiența pandemiei în Negrești.

Coperta este ilustrată cu imaginea preotului ortodox Adrian Bucșa în Sâmbăta Mare, ce sfințește păștile la biserica veche din Negrești-Oaș, pe care le va duce apoi, la ușile credincioșilor ajutat de voluntari.

Remus Țiplea s-a născut în 1972, în Negrești Oaș, județul Satu Mare, „oșan în totalitate, în cuget și-n simțiri”, cum îi place să spună. A început să fotografieze din anul 2009. În anul 2019 și la începutul anului 2020, printr-o colaborare cu Centrul Culturii Tradiționale Satu Mare, a publicat două noi albume: „Astă-iarnă” (Last Winter) – Iarna în Țara Oașului și „Nunta nunții” (The Weddings wedding)– ambele în ediție bilingvă, româno-engleză. La sediul Centrului pot fi admirate lucrări din acest ultim album.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

BIOGRAFIE

O pagină din filosofia de viaţă a dr. Vasile Lucaciu

Vasile Lucaciu (21 ianuarie 1852 – 29 noiembrie 1922) şi-a câştigat un loc bine determinat în istoriografia românească încă din timpul vieţii. Spre deosebire de alţi români transilvăneni, personaje importante în viaţa politică de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, apoi în pregătirea Unirii din 1918, Vasile Lucaciu nu a intrat niciodată într-un con de umbră, nu a rămas un personaj necunoscut sau dat uitării.

IFPLUSMONUMENTE ALE UNIRII ROMÂNIA

Oare cum ar fi schimbat Monumentul Unirii, proiectat de Aurel Popp, peisajul cultural și istoric al României, dacă ar fi fost realizat?

La doar un deceniu după Unirea din 1918, un grandios Monument al Unirii, gândit de Aurel Popp dar neconstruit din cauza costurilor și dezacordurilor, rămâne o pagină neîncheiată în istoria românească, reînviind astăzi întrebări despre identitatea națională.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now