Ingrediente:
Un pui dezosat, sau pielea unei gaini mici
14 oua
500 g carne tocata de pasare
7-8 linguri de pesmet alb fin
sare
piper alb macinat
baza pentru mancaruri
cateva frunze de patrunjel verde
Mod de preparare:
Se fierb 10 oua si se taie cubulete de circa 1,5 cm. Se amesteca carnea, pesmetul, 4 oua crude si se condimenteaza. Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga si cubuletele de oua, se amesteca cu grija, ca acestea sa nu se sfarame. Daca este nevoie, se mai poate adauga pesmet. Cu aceasta compozitie se umple puiul, iar orificiul se coase, sau se prinde cu betisoare pentru carne. Se inveleste in folie de aluminiu si se pune la cuptor, la temperaturea de 180 grade Celsius. Dupa circa 35-40 minute folia se desface, puiul se stropeste cu un pic de ulei si se mai lasa la cuptor, pana cand se rumeneste. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
1 comentariu
Folia de aluminiu este toxica. Cred ca sub ea este de pus o foate de copt.