Proiectul de teatru Focus Youth a ajuns la final

Scris de I. Z., 01 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

FOCUS YOUTH Colegiul Doamna Stanca 1

Liceenii din Municipiul Satu Mare au beneficiat de ateliere de lectură şi improvizaţie, în cadrul unui proiect de educaţie non-formală. Timp de două luni, cinci actori ai trupei „Mihai Raicu” şi-au folosit talentul şi în afara scenei, devenind pentru adolescenţii implicaţi în proiect mentori în arta teatrală. Ioana Cheregi, Andrei Stan, Romul Moruţan, Roxana Fânaţă şi Andrei Gîjulete au abordat tehnici specifice teatrului pentru a-i familiariza cu mişcarea scenică şi pentru a-i ajuta să interpreteze un text dramatic într-o manieră practică şi creativă.

 Aproximativ 80 de elevi de la Colegiile Naţionale „Doamna Stanca”, „Ioan Slavici” şi „Mihai Eminescu” din municipiul Satu Mare au fost implicaţi în proiectul implementat de Asociaţia Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Elevii au petrecut orele de repetiţii în afara programului de cursuri, beneficiind de sprijin şi implicare din partea cadrelor didactice din fiecare şcoală. Se cuvin mulţumiri pentru îmbrăţişarea activităţilor acestui proiect şi pentru coordonarea didactică inimoasă doamnelor profesoare Cristina Gherman, Adriana Gruia, Carmen Bratosin şi, nu în ultimul rând, direcţiunilor colegiilor menţionate.

Prin activităţile desfăşurate la ateliere actorii au reuşit să-i scoată pe tineri din zona de confort, scopul proiectului fiind stimularea interacţiunii, a dialogului şi implicării.

La finalul proiectului, cu emoţie şi curaj, adolescenţii şi mentorii şi-au prezentat spectacolele în faţa colegilor şi a profesorilor, în liceele de provenienţă, iar la finalul zilei au fost invitaţi şi totodată vedete ale spectacolului de improvizaţie jucat de ImproŞtim, trupa de improvizatori a Teatrului de Nord.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul proiectului Focus Youth, realizat de Asociaţia Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, cofinanţat de Primăria Municipiului Satu Mare prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517