Proiect: Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanţă

Scris de Vasile Nechita, 03 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Voucher de vacanta

       Vouchere de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile publice, în valoare de 1.450 de lei, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, pus în dezbatere publică de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Potrivit notei de fundamentare, în perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic.         

Amintim că aceste vouchere de vacanţă au fost tăiate de Guvern în luna februarie a acestui an. Banii sunt impozabili în luna în care sunt acordaţi. Impozitul pe venit este de 10%. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în ianuarie – decembrie 2020 se prelungeşte până la 31 decembrie 2022: „(2) Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă, emise în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 31 decembrie 2022”, după cum apare în proiectul de lege.        

În descrierea situaţiei actuale, se arată că această măsură a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată.  

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517