Image 1
Image 2

Preţul în creştere al benzinei şi motorinei îi afectează în special pe românii cu maşini puternice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preţul în creştere al carburantului îi afectează în special pe românii care au maşini cu motoare de capacitate cilindrică mare, de la 2 la 3 litri, şi cu norme de poluare Euro 3, Euro 4 şi Euro 5, care au cel mai mare consum din cauza tehnologiei vechi, se precizează într-o analiză de specialitate, publicată de o platformă online specializată în comercializarea de autovehicule second hand.

“Românii care au astfel de maşini cu motoare mari găsesc din ce în ce mai greu clienţi pentru ele. Sunt nevoiţi să scadă puternic preţul de vânzare, acest aspect fiind un efect al scumpirii carburanţilor. Preţurile maşinilor second-hand au crescut în ultimul an, însă doar pentru modelele care sunt la mare căutare. Cele mai căutate maşini second-hand în 2022 sunt modele fabricate după anul 2016, deci cu motorizări Euro 6 şi tehnologii care reduc consumul de carburant, cu preţuri între 10.000 şi 25.000 de euro”, a declarat Cristian Damian, COO Autoropa.ro.

Conform analizei, dacă în urmă cu un an, când benzina şi motorina costau în jur de 5,5 lei/litru, maşinile second-hand cu consum mare se tranzacţionau într-un interval de 2-3 luni, în prezent, un client poate să apară în 5-6 luni. În plus, condiţiile actuale îi determină pe români să caute maşini hibride sau pe GPL. Spre exemplu, un autoturism hibrid cu motor de 2 litri benzină şi sistem plug-in hybrid are un consum urban în jur de 8 litri/100 de km, comparativ cu unul de 2 litri benzină al cărui consum depăşeşte 12-14 litri/100 de km.

2 comentarii

  1. Daca au avut bani sa-si cumpere masini puternice atunci au bani si pt. carburanti !. Ca urmare, nu-i afecteaza deloc !!!. Numarul masinilor care circula a crescut si NU s-a redus de pe urma cresterii pretului la carburanti. Drept urmare, se mai poate creste preturile la carburanti pt. a colecta bani mai multi la buget si pt. ” specialitati ” inutile !. Comoditatea este prea mare pt. care trebe platit !. ( taxa de comoditate …!)

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS SALARII ȘI JUDEȚE

Judeţele cu cele mai mari, respectiv cele mai mici salarii

Anul 2023 a fost unul în care companiile au continuat să îşi extindă echipele, însă ritmul majorărilor salariale de anul trecut, de 10-15% în aproape toate domeniile de activitate, nu a mai fost replicat, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare din România.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now