Image 1
Image 2

Prăjitură rapidă cu mere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blaturi: 1/2 kg făină fină, 4 linguri de untură, 4 linguri de zahăr, 4 gălbenușuri de ouă, 1-2 plicuri zahăr vanilat, un plic de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, și 2-300 g de smântână (în funcție de grosimea sa). Pentru umplutură: 6-8 mere (dar se poate și mai mult, după gust), 4-5 linguri de zahăr, 1-2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri gris de grâu (dacă se folosesc mai multe mere se adaugă mai mult gris), 1-2 lingurițe de scorțișoare pudră, 3-4 linguri de gem de mere, caise sau piersici.

Mod de preparare:

Merele curățate se răzuiesc mărunt, se storc, se amestecă cu scorțișoare (după gust) și se călesc, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat. Făina se freacă bine-bine cu untura, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și gălbenușul de ouă se amestecă, apoi încet, se adaugă smântâna, până când aluatul capătă o consistență potrivită pentru întins. Se mai frământă puțin și se împarte în două. Se întinde la mărimea tăvii și se pune în tava unsă cu unt sau untură. Blatul se unge foarte subțire cu gem. Merele fierte se amestecă cu grisul, se pune peste blat în strat egal, se așează din nou un strat foarte subțire de gem, apoi și blatul următor. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se poate orna cu gem, zahăr praf, sau cu o spumă bătută la aburi din cele 4 albușuri de ouă rămase și 2 linguri de zahăr pudră.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!