Image 1
Image 2

INFORMARE

Poliţia Animalelor nu va putea intra cu forţa în domicilii pentru salvarea animalelor

Despre controversata ordonanţă privind constituirea Poliţiei Animalelor am mai scris în coloanele ziarului nostru.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iată că OUG nr. 175 din 2020 care înfiinţează Politia Animalelor a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 954/2020, aşadar actul se aplică.

Faţă de anunţul iniţial al ministrului de Interne, Marcel Vela, poliţiştii care vor activa în această secţie a Poliţiei Române nu vor putea intra cu forţa în domicilii pentru salvarea animalelor.

Ordonanţa de urgenţă nr. 175/2020 pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice este actul care stă la baza înfiinţării Poliţiei Animalelor.

Pentru o perioadă de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului articol, Ministerul Afacerilor Interne, Poliţia Română şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor desfăşoară activităţi de informare a populaţiei cu privire la dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.

Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti au obligaţia de a asigura cu caracter continuu şi permanent servicii publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost.

2 comentarii

  1. Citeam undeva ca politia asta va interveni pentru/in salvarea animalelor. După ce le salvează, ce face cu ele? Nu avem adăposturi sau, dacă avem, animalele nu au hrană.
    Atunci, altundeva este de acționat: fiecare stăpân de animale trebuie să aibă grijă de ele, bine ar fi să nu se înmulțească aceste animale, să nu aruncăm puii la întâmplare.

Lasă un răspuns

Connect with

BENEFICIILE TORSULUI PENTRU SANATATE

Când torc pisicile?

Pisica eliberează serotonină, hormonul fericirii, prin emiterea unui zumzet profund și continuu. Serotonina este un neurotransmițător important care influențează în mod pozitiv diverse procese din sistemul nervos (de exemplu, emoțiile, sistemul central de recompensă, conștiința și evaluarea durerii).