Pieţele bursiere europene s-au prăbuşit pe 26 noiembrie după descoperirea unei noi variante a virusului SARS-CoV-2

Scris de Cristina Bursuc, 29 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Principalele burse europene înregistrau scăderi semnificative vineri dimineaţa, 26 noiembrie, fiind afectate de descoperirea, în Africa de Sud, a unei noi variante a virusului SARS-CoV-2 deosebit de contagioasă, transmite AFP. În jurul orei 8.22 GMT, indicele principal CAC 40 al bursei de la Paris era în scădere cu 4,40%, în timp ce bursa de la Londra afişa o scădere de 3,31% iar cea de la Frankfurt era în scădere cu 3,19%. Anterior, bursele asiatice au fost primele care au înregistrat scăderi importante. Indicele principal al bursei de la Tokyo a închis şedinţa în scădere cu 2,53%.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, denumită pentru moment B.1.1.529, a fost descoperită în Africa de Sud şi, potrivit specialiştilor, are un potenţial de răspândire foarte rapidă. În plus, nu se ştie dacă vaccinurile disponibile în acest moment sunt eficiente împotriva ei.

În aceste condiţii, mai multe state europene, precum Marea Britanie, Italia sau Germania, au luat deja măsuri precum interzicerea accesului călătorilor provenind din Africa de Sud.

Acţiunile companiilor care au legătură cu călătoriile şi turismul, deja afectate de pandemie, au fost afectate în mod deosebit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517