Image 1
Image 2

Petrecere cu concursuri de Halloween la Liceul Teoretic George Pop de Băseşti Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Ea este sărbătorită în noatea de 3 octombrie, numele ei provenind din limba engleză, All Hallows’Eve, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor. Cea mai cunoscută tradiţie este cea a sculptării dovlecilor.

    Elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a din cadrul Liceului Teoretic George Pop de Băseşti Satu Mare au răspuns cu mult entuziasm propunerii de a realiza o activitate specifică acestei sărbători.
    Joi, ei au venit costumaţi în personaje care mai de care mai interesante, pentru că, până la urmă Halloweenul este o sărbătoare a ciudăţeniilor, au sculptat dovleci şi şi-au dezvoltat spiritul de iniţiativă şi de competiţie în diferite probe de aptitudini şi talente.

Concursul a debutat cu defilarea costumelor şi machiajului specifice sărbătorii, unde cele mai grozave trei deghizări au fost premiate. Este vorba de elevii Ana Cristina Varga, Antonio Pop şi Evelyn Csiszar.
 De asemenea au fost premiaţi şi creatorii celor mai “sculptaţi” dovleci: Iulia Hodorog, Alina Ţulean şi William Tarţa.
 O altă probă amuzantă a fost “cursa cu ştafeta” în care elevii au alergat cu o lingură în care purtau o clementină. Echipa care a terminat traseul cel mai repede a fost premiată cu dulciuri. 
  

 Creativitatea a fost pusă la încercare în ultima probă, în care elevii împărţiţi în grupe au compus un scurt text pornind de la termeni daţi, specifici sărbătorii: fantomă, dovleac, vrăjitoare, cimitir, poţiune magică, sicriu, vampir, casă bântuită, etc. 
 Concursul a fost încheiat cu o şedinţă foto, o mică gustare, dans şi voie bună.

Premiile în bani au fost asigurate de omul de afaceri Ştefan Csordas.

Reamintim că sediul Liceului Teoretic George Pop de Băseşti este pe strada Mihai Viteazu nr. 26 din municipiul Satu Mare, în incinta Şcolii Postliceale Vasile Goldiş. Alături de alte 5 licee din judeţul Maramureş, instituţia este patronată de Fundaţia Sfântul Anton de Padua Ulmeni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with