Image 1
Image 2

O secţie a Spitalului Judeţean Satu Mare intră în reabiltare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În aceste zile începe reabilitarea integrală a Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce în ultimii 14 ani aceasta nu a beneficiat de lucrări de modernizare. Valoarea totală a investiţiei este de 1,5 milioane lei cu TVA. Secţia de Urologie este una dintre cele mai recunoscute secţii de această specialitate din ţară, medicii sătmăreni realizând operaţii dificile la nivel naţional, iar aceste performanţe merită continuate în condiţii moderne. Reabilitarea integrală a secţiei va diminua semnificativ inclusiv pericolul de infecţie intraspitalicească.

Dr. Cristian Rusu – şef secţie, dr. Bogdan Feciche – medic specialist, dr. Tiberiu Botezan – medic specialist urolog şi dr. Gorbatâi Lilian – medic specialist urolog îi asigură pe pacienţi că pe timpul modernizării, chiar dacă vor fi relocaţi în alte compartimente, vor fi trataţi cu acelaşi profesionalism.

Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare că lucrările vor fi terminate până la finalul lunii septembrie.

Pe lângă aparatura modernă de diagnosticare pe care o deţine în prezent, un exemplu fiind aparatul de ultrasunete 3D care este de mare folos în intervenţiile laparoscopice, odată cu lucrările de reabilitare secţia va fi dotată şi cu alte aparate performante. Totodată, este în derulare avizarea echipamentelor recent achiziţionate şi se are în vedere dezvoltarea sistemului de telemedicină.

Secţia de Urologie funcţionează cu 30 de paturi, numărul pacienţilor internaţi fiind, în medie, de 160 pe lună. În anul 2019 au beneficiat de servicii de specialitate peste 2000 de persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CENTRU DE TRANSFUZIE

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge crește acum la 280 de lei.

Din acest an, valoarea tichetelor de masă oferite donatorilor de sânge a fost mărită de patru ori comparativ cu anii anteriori. Această schimbare, inițiată de Ministerul Sănătății, are scopul de a motiva mai mulți oameni să participe la donarea de sânge. Se pare că această măsură a avut succes, deoarece centrele de transfuzii din întreaga țară au înregistrat o afluență crescută de donatori.