Image 1
Image 2

O nouă carte semnată George Vulturescu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vulturescu-poezii

La prestigioasa editură a Academiei Române, a apărut în aceste zile o antologie din cărțile publicate de George Vulturescu de-a lungul timpului.

Intitulată O sută și una de poezii antologia cuprinde poeme selectate din volumele publicate de-a lungul timpului, începând cu placheta de debut Frontiera dintre cuvinte (1988), Poeme din ev-mediul odăii ( 1991), Orașul de sub varul pereților (1995), Tratat despre ochiul orb (1996), Gheara literei  (1998), Nord, și dincolo de nord ( 2001), Stânci nupțiale ( 2003),  Monograme pe literele Nordului ( 2005),  Alte poeme din Nord ( 2007), Aur și iederă ( 2011), Grota și literele ( 2013), Negură și caligrafie ( 2014),  Sigiliul Nordului ( 2016), Maladiile lămpilor ( 2019). Antologia mai cuprinde și câteva poeme inedite, care demonstrează că poetul lucrează în continuare.

Sub îngjijirea criticului literar Delia Munteanu, antologia este însoțită de repere bioblibliografice, de o selecție, poate prea parcimonioasă, a referințelor critice, dar suplinită de o consistentă prefață.

Bine primite de critica literară, cărților de poezie publicate de George Vulturescu începând din anul 1988 li se adaugă o serie de alte cărți, critică literară, eseuri, precum și interviuri, articole publicate în revistele literare din țară. Nu trebuie omise nici traducerile în numerose limbi. Astfel se poate spune că poetul sătmărean George Vulturescu își are locul său în literatura contemporană, are deja o operă literară închegată, însă nu încheiată.

Antologia O SUTĂ ȘI UNA DE POEZII poate fi achiziționată de la Editura Academiei Române,  București, Calea 13 septembrie nr. 13, telefon 021/318 81 46 sau 021/318.81.06, fax 021/318.2444, e-mail: [email protected].

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.