Image 1
Image 2

Mâncare de mazăre cu şunculiţă

Mancare de mazare cu sunca afumata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mancare de mazare cu sunca afumata
Mancare de mazare cu sunca afumata

Ingrediente:

– 250 g mazăre galbenă, uscată

– 2-3 căţei de usturoi

– 2 linguri de făină

– ulei, 250 g de şunculiţă afumată

– sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare:

Se pune mazărea la fiert într-un litru de apă cu sare şi se fierbe până se înmoaie. Dacă apa scade mult, mai adăugaţi apă fierbinte, încât mazărea să rămână permanent acoperită. Făina se prăjeşte uşor în puţin ulei, apoi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Aceasta se adaugă la mazărea fiartă şi se mai fierbe până se îngroaşă bine. După ce se ia de pe foc se adaugă usturoiul pisat. Şunculiţa se taie felii sau cubuleţe, după gust, se prăjesc în ulei, sau la grătar. La servire şunculiţa prăjită se aşează pe mazăre într-un mod cât mai apetisant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.