Asculta acest articol
Ingrediente:
– 250 g mazăre galbenă, uscată
– 2-3 căţei de usturoi
– 2 linguri de făină
– ulei, 250 g de şunculiţă afumată
– sare, piper, boia de ardei
Mod de preparare:
Se pune mazărea la fiert într-un litru de apă cu sare şi se fierbe până se înmoaie. Dacă apa scade mult, mai adăugaţi apă fierbinte, încât mazărea să rămână permanent acoperită. Făina se prăjeşte uşor în puţin ulei, apoi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Aceasta se adaugă la mazărea fiartă şi se mai fierbe până se îngroaşă bine. După ce se ia de pe foc se adaugă usturoiul pisat. Şunculiţa se taie felii sau cubuleţe, după gust, se prăjesc în ulei, sau la grătar. La servire şunculiţa prăjită se aşează pe mazăre într-un mod cât mai apetisant.
Fii primul care comentează