Liderii G7 au decis să interzică importul de petrol din Rusia

Liderii G7

 Statele Unite au interzis deja importul de petrol, gaze şi cărbune ruseşti, iar duminică, întregul G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Statele Unite ale Americii) s-a angajat să interzică importul de petrol rusesc. Acest lucru va lovi puternic economia lui Putin şi îi va diminua considerabil veniturile de care are nevoie pentru a-şi finanţa războiul. G7 s-a angajat, de asemenea, să lucreze împreună pentru a asigura aprovizionarea globală cu energie, accelerând în acelaşi timp eforturile de a reduce dependenţa de combustibilii fosili.

Preşedintele Biden şi liderii G7 s-au întâlnit duminică, 8 mai 2022, într-o videoconferinţă cu Volodimir Zelenski pentru a continua eforturile de sprijinire a Ucrainei şi de a impune sancţiuni fără precedent cu scopul de a întări poziţia Kievului în negocierile de pace cu Rusia, transmite Casa Albă.

Pe de altă parte, Ungaria, Slovacia şi Cehia pot cumpăra în continuare petrol din Rusia până la finalul lui 2024, potrivit unei derogări a Comisiei Europene.
Măsurile luate de SUA vizează şi mass-media controlată de Moscova, care susţin războiul lui Putin.
Statele Unite vor sancţiona trei dintre cele mai urmărite posturi de televiziune din Rusia, controlate direct sau indirect de guvernul rus – Pervîi Kanal, Rossia-1 şi NTV.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 09 mai 2022, ora 11:42

    Acestia pot interzice importul de petrol din Rusia doar pt. tarile lor ( in dauna populatiei lor care i-au ales ) NU si pt. altii !!!. Se pisa Putyin pe ei ( cei 7 ) !!!..

  2. Nicu a spus: 09 mai 2022, ora 08:34

    Foarte bine, poate se vor satura de razboi si vor merge acasuca cu coada intre picioare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517