Image 1
Image 2

La Satu Mare s-a înfiinţat Structura Teritorială a Colegiului Asistenţilor Sociali

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Preşedinta noii organizaţii este Mihaela Motoc, şefa Centrului de Îngrijire de pe strada Gorunului
Preşedinta noii organizaţii este Mihaela Motoc, şefa Centrului de Îngrijire de pe strada Gorunului

Preşedinta noii organizaţii este Mihaela Motoc, şefa Centrului de Îngrijire de pe strada Gorunului

Zilele trecute, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost organizate alegeri pentru Structura Teritorială Satu Mare a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali.

 

Scopul structurii teritoriale este de a crea şi dezvolta sucursala sătmăreană astfel încât membrii înscrişi să fie “o voce de necontestat în raport cu instituţiile şi organizaţiile locale în vederea respectării statutului şi intereselor asistenţilor sociali”, ne informează preşedinta Mihaela Motoc, şefa Centrului de Îngrijire de pe strada Gorunului.

 

Componenţa structurii teritoriale

 

În urma votului, componenţa conducerii structurii sătmărene este următoarea< preşedinte Mihaela Motoc – asistent social principal, vicepreşedinte asistent social în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare – Gabriela Deak. Membri ai structurii teritoriale de la noi din judeţ sunt asistenţii sociali specialişti Eva Pap – Organizaţia Caritas, Piroska Nagy – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Marius Mureşan – Penitenciarul Satu Mare. Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali a fost constituit în baza Legii nr. 466 din 2004, acesta fiind o organizaţie juridică, profesională şi neguvernamentală cu rolul de a ocroti interesele profesiei de asistent social, dar şi de a controla şi supraveghea modul de exercitare a acestei profesii.

 

Identificarea problemelor cu care asistenţii se confruntă

 

Potrivit preşedintei sucursalei sătmărene, în 2013 “ne dorim identificarea problemelor cu care se confruntă asistenţii sociali în instituţiile şi organizaţiile de la noi din judeţ. Va trebui să ne implicăm în soluţionarea acestor probleme. Totodată, se va pune accentul pe relaţionarea dintre asistenţii sociali de la centru şi cei din teritoriu. Am dori să organizăm întâlniri periodice cu membrii sucursalei sătmărene, întâlniri de lucru la care să invităm reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor nonguvernamentale.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with