La mulţi ani, România! Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Satu Mare (Foto)

Scris de I. Z., 24 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la unirea celor două Principate – Moldova şi Ţara Românească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Înfăptuirea ”Micii Uniri” a creat condiţiile realizării Marii Uniri de la 1918 şi a deschis calea modernizării şi dezvoltării României.
Această zi a fost marcată la Satu Mare în piaţeta delimitată de noul sediu al Instituţiei Prefectului şi sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
 
 
****
Prefectura Satu Mare anunţă că luni, 24 ianuarie 2022, începând cu ora 10:00, va avea loc ceremonia prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române. Evenimentul se va desfăşura în piaţeta delimitată de noul sediu al Instituţiei Prefectului şi sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, după următorul program:

• 10:00-10:05 – Intonarea Imnului Naţional al României
• 10:05-10:20 – TE DEUM
• 10:20-10:25 – Alocuţiune privind însemnătatea evenimentului
• 10:25-10:45 – Depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Sărbătoarea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 reprezintă o dată crucială în construcţia statului român modern. În prezent, provocarea o reprezintă depăşirea pandemiei şi accelerarea dezvoltării economice a României, în pas cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Reamintim participanţilor la eveniment să respecte normele de distanţare socială şi măsurile sanitare în vigoare.

Abonează-te acum Online!
 1. Joska a spus: 23 ianuarie 2022, ora 20:29

  Dac Bulibas, intradevar, zici tu ceva, dar poate dam o fuga, impreuna, cu o opinca, pina la Budapesta. Ce zici ? Te alaturi d-le B. G.?

 2. freddy cha a spus: 23 ianuarie 2022, ora 20:21

  URSS = SUA, dirijati din acelasi loc, de acelasi „oameni”.
  Rusii n-au fost in romania 45-89, sovieticii au fost, aka zidarii. Si tot mai sint acolo, si peste tot.
  URSS a fost creat din NYC. Dupa 89 dintr-o uniune v-au bagat in una alta. Doar atit s-a intimplat. Si intre timp zidarii si-au privatizat tari intregi.
  Vad ca ceata in loc sa dispara, din ce in ce mai groasa este.

 3. Babacu a spus: 23 ianuarie 2022, ora 14:07

  Recunosc ca rusii nu-mi plac deloc, nu primesc hoti in casa (hotii de Tezaur) a fost o perioada trista (1945-1989) cind rusii au influentat direct sau indirect viata Romaniei. Romanii nu vor accepta niciodata prietenia Rusilor decit dupa restituirea Tezaurului Romaniei. Asa cum nu vor accepta niciodata prietenia Ucrainei decit dupa restituirea Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

 4. Dac Bulibas a spus: 23 ianuarie 2022, ora 13:49

  Avand in vedere contextul geopolitic si militar zonal actual, aveti mare grija ce si cum faceti cu Rusii ca s-ar putea ca acest eveniment sa sarbatoriti pt. ultima oara !….SUA (alias NATO) are unde sa se retraga, voi , de data asta NU aveti !. Pe renumitul „… partener strategic…” care a fost nevoit sa-si negocieze cu talibanii retragerea din Afganistan lasand in urma lui cooperantii, echipamente si armamente militare sa nu va bazati !!!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517