La Andrid s-a aşezat piatra de temelie pentru o nouă biserică ortodoxă

Scris de Mirela Filimon, 13 iulie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Noua biserică va fi în apropierea celei vechi. Credit foto: Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului

Noua biserică va fi în apropierea celei vechi. Credit foto: Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa Timotei Sătmăreanul a oficiat şi două hirotoniri

Duminică, 11 iulie 2021, în localitatea Andrid, s-a pus piatra de temelie pentru noul lăcaş de cult ce urmează a fi ridicat, în vecinătatea vechii biserici ortodoxe. La Sfânta Liturghie a participat Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, care a concelebrat alături de un frumos sobor de preoţi.

Sfânta Liturghie s-a săvârşit în a treia Duminică după Rusalii, la Biserica parohiei cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, apoi s-a aşezat piatra de temelie pentru o nouă biserică în parohia cu hramul „Înălţarea Domnului” din localitatea Andrid, Protopopiatul Carei.

Slujba de sfinţire a pietrei de temelie pentru o nouă biserică este un eveniment deosebit de important în viaţa unei comunităţi şi o binecuvântare a Preasfintei Treimi pentru edificarea viitorului locaş de cult.

Tocmai de aceea, la evenimentul de mare însemnătate pentru întreaga comunitate din Andrid au fost invitaţi preoţi din protopopiatele Carei şi Satu Mare: preotul Florian Mocanu – protopopul Careiului, părintele Ioan Socolan – protopopul de Satu Mare, preotul Malanca Vasile Mădălin – parohul credincioşilor, protosinghel Ioil Nicoară, stareţul Mănăstirii Dealu Mare, protosinghel Visarion Beuca, de la Mănăstirea Scărişoara Nouă, arhidiaconul Ioan Ardealean din Arhiepiscopia Tomisului, arhidiaconul Dumitru Botiş, inspector social eparhial, arhidiaconul Gherasim Nap, alături de alţi părinţi din parohiile învecinate.

Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului bizantin „Anastasios” dirijat de Dr. Iustinian Ioachim Simion.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a oficiat două hirotoniri, una în treapta de diacon şi cealaltă, întru preot, în urma concursului de ocupare a parohiilor vacante care s-a desfăşurat la Centrul Eparhial.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a explicat credincioşilor pericopa evanghelică care a fost citită în cadrul Sfintei Liturghii, consemnată în calendar ca fiind „Despre grijile vieţii” (conform Matei VI, 22-23): „în această duminică, a treia după Pogorârea Duhului Sfânt, Mântuitorul Iisus Hristos ne învaţă faptul că mai înainte de a ne îngriji de cele ale trupului, să căutăm ceea ce-i este cel mai mult de trebuinţă sufletului: împărăţia cerurilor, adică Împărăţia cea veşnică a lui Dumnezeu”, a precizat ierarhul.

Informaţiile ne-au fost furnizate de arhidiaconul Adrian Dobreanu, responsabil Comunicaţii Media-online.

Abonează-te acum Online!
 1. Nicu a spus: 15 iulie 2021, ora 12:09

  Numai asta ne mai lipseşte…… În rest avem de toate!!!!!!
  Suntem o naţie rămasă în evul mediu.

 2. Nicolau Stefan a spus: 13 iulie 2021, ora 21:00

  Renuntati la Alcol,tigari,cafea,jocuri de noroc,so construiti, Dispensar,scoala,saladesport, Primaria ce face ???

 3. Nicolau Stefan a spus: 13 iulie 2021, ora 20:29

  Pentru, Scoala,Dispensar,Salat de Sport,este Primaria,responsabila,infiintati o asociatie si construiti,renuntati la Alcol,Tigari,Cafea,Jocuri de noroc…….

 4. Dac Bulibas a spus: 13 iulie 2021, ora 10:36

  Foarte bine !, Doar bunul Dumnezeu daca vrea mai poate scapa romanica si pe romani de dezastrul total spre care se indreapta !!!.

 5. Sergiu a spus: 13 iulie 2021, ora 10:27

  Nu am nimic impotriva locuitorilor din Andrid , dar un dispenzar, scoala, o sala de sport, drumuri ca lumea nu sunt mai importante?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517