Klaus Iohannis participă la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 23-24 iunie, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, Consiliului European şi Summitului Euro în format extins.

Reuniunea liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest va constitui o oportunitate de reafirmare, în actualul context geopolitic, a sprijinului liderilor Uniunii Europene pentru ancorarea europeană a Balcanilor de Vest şi pentru avansarea şi consolidarea procesului de extindere în baza criteriilor stabilite. Totodată, reuniunea va fi dedicată unui schimb de vederi cu partenerii din regiune pentru identificarea modalităţilor concrete de stimulare a proceselor de reformă şi de întărire a cooperării în domenii cheie de interes comun, cu scopul consolidării rezilienţei.

Agenda reuniunii Consiliului European, care se va desfăşura în perioada 23-24 iunie, va include o dezbatere strategică privind definirea relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiaţi din Europa, situaţia din Ucraina, din perspectiva evoluţiilor de securitate şi a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, în contextul publicării, la 17 iunie 2022, a Opiniilor Comisiei Europene, precum şi rezultatele Conferinţei privind viitorul Europei şi etapele următoare.

În cadrul Summitului Euro în format extins vor fi abordate situaţia economică din Uniune şi evoluţiile în ceea ce priveşte Uniunea Bancară şi pieţele de capital.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 23 iunie 2022, ora 13:42

  Statutul de tara candidat la primirea in UE este mai mult o incurajare, e cale lunga pana la aderarea efectiva. Turcia are statutul de candidat din 1999, iar aderarea Turciei este inca departe.
  Dar nici macar statut de candidat n-ar trebui sa aiba o tara care nu are institutii solide. In Ucraina cam toate institutiile sint vraiste nu neaparat din cauza razboiului, asa erau si inainte.

 2. Dac Bulibas a spus: 23 iunie 2022, ora 12:36

  Ucraina- cea mai corupta si nedemocratica tara din Europa sa fie primita in UE ????. Astia-s chiar nebuni cu totii cu exceptia lui Orban Viktor ????…. In Ucraina lui Zelenski mai nou a fost interzis literatura si muzica in lb. rusa !!!, au fost scoase in afara legii partide politice opozante lui Zelenski care au fost alesi in mod democratic, …, ce se vrea cu astia ???…. Nu-mi vine sa cred !!!…. aici a ajuns UE-ul ?, Zelenski conduce si dispune UE-lui ???. UE-ul a ajuns sa-i suga p… lui Zelenski in loc sa-l puna la punct pt. situatia economica si sociala nedorita din UE creata de acesta impreuna cu americanii de care se pare ca acesta nici nu a ascultat asa cum a declarat Bideul american ???.

 3. Sanyi a spus: 22 iunie 2022, ora 20:07

  Vine si ” roma csavo” Orban?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517