Iohannis: Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital

Scris de I. Z., 22 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la vaccinare şi a dat exemplu statele din vestul Europei unde rata de imunizare a ajuns la 80-90%.

„Foarte importantă este evident combaterea pandemiei. Ştiţi foarte bine, acasă situaţia este foarte, foarte, complicată. Am vorbit eu despre o tragedie, despre o catastrofă în domeniu. Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical sunt terminaţi că lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile.

Am apelat la Mecanismul European de Sprijin şi am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene, alţii s-au declarat deja dispuşi să ne ajute. Este un lucru important şi arată în această situaţie disperată în care suntem că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci este un fapt. Le-am mulţumit partenerilor şi prietenilor noştri care ne ajută şi vin cu locuri la terapie intensivă, cu medicamente, cu aparate de oxigen şi aşa mai departe, şi sar în ajutorul nostru. Însă, noi trebuie să jucăm rolul nostru. Şi aici, repet, foarte clar: nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată şi odată acest lucru.

Uitaţi-vă la alţii, în vestul Europei. Suntem aici, în Bruxelles. În toate statele din vestul Europei pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80%-90% şi au ajuns în ultimele săptămâni puţini oameni la terapie intensivă şi în spitale. Noi de ce nu putem aşa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook şi vă fac să nu vă vaccinaţi ca să ajungeţi la spital şi la terapie intensivă? Este fundamental eronat. Soluţia este clară, este gratuită, este disponibilă, se numeşte vaccin.

Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. Până atunci avem sprijin din toate părţile, toţi ne ajută, dar să fim serioşi, nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi.” a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Abonează-te acum Online!
  1. mutu2 a spus: 23 octombrie 2021, ora 19:35

    Iohanis este un măgar şi jumătate. Pe timpul lui Dragnea îndemna oamenii să protesteze împotriva modificării legilor justiţiei. Acum le convin acele legi ale justiţiei şi nu mai vor să le schimbe. Atunci critica psd-ul pentru politica dusă iar acum LINGE unde a scuipat. O ruşine de om.

  2. mutu2 a spus: 23 octombrie 2021, ora 19:31

    Iohanis este un *********. Acum câţiva ani pe timpul lui Dragnea Iohanis îndemna lumea să protesteze împotriva guvernului pentru modificarea legilor justiţiei de către psd. Acum îi pupă ****** pe pesedişti.

  3. Margitházi Sándor László a spus: 23 octombrie 2021, ora 19:26

    Presedintele K. Johannis poate sa faca un apel de vaccinare pentru binele Tarii, dar din pacate sunt multi cretini in Romania si in Satu-Mare care nu urmeaza sfatul presedintelui. Este de dorit ca cei nevaccinati sa fie EXCLUSI din toate activitatile publice!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517