Image 1
Image 2

Interviu cu Szabolcs Nagy, candidat UDMR la Camera Deputaților

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

– Domnule Szabolcs Nagy, ce măsuri considerați că trebuie luate pentru combaterea epidemiei de Covid?
– În calitate de administrator public, iar acum de șef de cabinet al președintelui Csaba Pataki și de președinte al CA al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare am fost implicat în această luptă încă de la început. Consider că am reușit să gestionăm bine la Satu Mare această luptă, chiar dacă presiunea pe sistemul sanitar a fost și este în continuare foarte mare. UDMR a elaborat un pachet de măsuri de protecție pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus și împotriva unui colaps economic previzibil. Reducerea riscurilor este obiectivul nostru principal. Din acest motiv, propunerile noastre lasă la latitudinea comunităților locale să impună restricții suplimentare și totodată lasă la latitudinea părintelui decizia participării copilului la educația față în față. Suspendarea funcționării piețelor alimentare din spațiile închise a fost o lovitură severă pentru producătorii autohtoni.

– Cum pot fi ajutate comunitățile locale în această luptă?
– Măsurile epidemiologice și restricțiile locale nu trebuie să fie decise la nivel central, ci administrațiile locale și direcțiile județene de sănătate publică să decidă în cazul suspendării activităților economice și educaționale sau al carantinării localităților.

– Considerați că se testează suficient în această perioadă?
– Noi am încercat să creștem cât mai mult capacitatea de testare. Putem obține o imagine reală a numărului de infectări numai dacă efectuăm suficiente teste, pe baza anchetelor epidemiologice. Testarea trebuie extinsă la persoanele potențial infectate, identificate pe baza anchetelor epidemiologice, deci este necesară elaborarea unui nou protocol de testare. Astfel este necesară introducerea testării săptămânale gratuite pentru medicii de familie, personalul din sistemul de sănătate și creșe, precum și pentru profesori, după redeschiderea școlilor și a grădinițelor.

– Considerați că trebuie redeschise școlile?
– Elevii se află într-un mediu controlat, iar cadrele didactice fac tot posibilul să respecte normele de sănătate publică. Supravegherea și evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi, de asemenea, rezolvate, iar în caz de infecție, mediul pacientului poate fi monitorizat mai ușor. Dacă se constată că cineva prezintă simptome, va fi notificat imediat medicul de familie și autoritățile competente. Totodată, părintele ar trebui să aibă dreptul de a decide dacă dorește ca copilul său să participe la educația față în față sau să urmeze cursurile în sistem online. Trebuie sprijiniți părinții ai căror copii minori studiază într-un sistem de învățământ la distanță. Ar trebui asigurată o subvenție de stat nerambursabilă de 1.500 lei pentru fiecare copil de vârstă școlară pentru achiziționarea de echipamente IT, cu condiția ca venitul brut lunar al familiei să nu depășească 5.000 lei.

Comandat de UDMR, filiala Satu Mare, realizat de SC Solpress SRL, cod mandatar financiar 13200002

1 comentariu

  1. Multa gargara de campanie electorala, fapte putine,…, aproape deloc !!!. Asta ne-a prezentat in acest articol Slugoiul UDMRist Nagy Szabolcs !!! . La prima intrebare nu a raspuns in mod concret deloc ocolind raspunsul transant !!!. La a doua intrebare a dat un raspuns aiurea !!!. La a treia intrebare a incercat sa ocoleasca raspunsul pe care trebuia sa ni-l dea !. La a patra intrebare a raspuns cat de cat acceptabil. Cu studii in domeniile fizicii si istoriei de la Universitatea Babeş–Bolyai Cluj–Napoca, cum de a reusit sa ajunga chiar preşedinte al CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare ????. Ce dracu de profesie l-a recomandat ???. Nu-i de mirare rateurile lui la acest articol !!. Acest individ nu are ce cauta in politica !!!. Este unul deosebit de slab , chiar catastrofal !!!. (” Ki szakmájának nem mestere, hóhéra annak!” Nagyon vigyázzon …) Poate ar fi bun eventual in Antichitate clasica, arheologie, muzeografie, domenii studiate de el !.

Lasă un răspuns

Connect with