Image 1
Image 2

Îngheţată de ciocolată

Inghetata de ciocolata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Inghetata de ciocolata
Inghetata de ciocolata

 

 

 

 

 

INGREDIENTE

– 2 galbenusuri de oua,

– 175 g zahar pudra cernuta,

– 300 ml lapte,

– 150 ml frisca lichida,

– 75 g ciocolata fina (se poate utiliza si ciocolata alba)

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile si zaharul. Laptele si frisca se pun la fiert, iar cand se ia vasul de pe foc, se adauga cioucolata sfaramata si se amesteca, pana cand acesta se topeste complet. Se adauga si galbenusurile amestecate cu zahar si se lasa sa se raceasca, amestecand foarte des, apoi se bate cu mixerul circa 3 minute la turatie mare. Intr-un vas de plastic se pune la congelator, iar dupa circa 2-3 ore se poate servi ornata cu frisca, fructe, bucati de ciocolata, frunze de menta, stafide, bucati de nuci, alune, sau migdale.

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.