În 22 – 23 ianuarie va avea loc prima Bursă transfrontalieră a pieţei muncii

Scris de Cristina Bursuc, 15 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, în colaborare cu Camera Meşteşugarilor Satu Mare, Camera de Comert şi Industrie a judeţului Szabolcs-Szatmar-Bereg şi cu sprijinul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Satu Mare `i invită pe doritori să ia parte la prima Bursă transfrontalieră a pieţei muncii, care se organizează în cadrul proiectului ROHU370 ENCOCH – Consolidarea cooperării camerelor pentru îmbunătăţirea ocupării forţei de muncă în judeţele Satu Mare şi Szabolcs–Szatmár-Bereg.

Proiectul ENCOCH, implementat prin Programul de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria, este finanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria, ;i are ca scop, printre altele, creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă la nivel regional, întărirea mobilităţii pieţei muncii în zona transfrontalieră şi dezvoltarea cooperării profesionale dintre instituţiile şi persoanele cu rol activ în  piaţa muncii.

Bursa oferă angajatorilor o oportunitate directă de a identifica viitori angajaţi, respectiv solicitanţilor de locuri de muncă de a g[si cele mai adecvate op\iuni de angajare. Totodată vor fi prezentate metode ;i tehnici de căutare a unui loc de muncă, modalităţi eficiente de identificare şi solicitare de angajări, modalită\i de evaluare a personalită\ii potenţialilor angaja\i şi de identificare a compatibilităţii optime între oferta şi cererea de locuri de muncă.

Bursa se va desf[;ura `n 22 – 23 ianuarie 2022, orele 10.30-18.30, la Galeria CinemaOne Laserplex, centrul comercial Aushopping Satu Mare.

Confirmările de participare pot fi transmise la telefon 0720534997 sau prin e-mail la adresa cameradecomert.satumare@yahoo.com, unde se pot solicita şi obtine informaţii suplimentare despre proiect.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniţei şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517