Image 1
Image 2

Hotelul-Restaurant Aurora, inaugurat cu oficialităţi judeţene şi locale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Aurora-staff

Marţi, 20 aprilie 2021, de la ora 13.00, cel mai mare hotel din judeţul Satu Mare şi-a deschis, din nou, porţile oaspeţilor săi, după 50 de ani de la deschidere. Evenimentul a fost unul nu doar de socializare şi prezentare a noului Hotel-Restaurant Aurora, ci şi unul de mediatizare şi popularizare a noilor servicii pe care le oferă unitatea de cazare.

Nu doar turiştii sunt aşteptaţi să treacă pragul celui mai mare hotel din judeţ, ci şi sătmărenii, la una dintre cele mai moderne şi primitoare terase din centrul municipiului, după cum a precizat managerul Traian Păcurar. Acesta a mai explicat, pe larg, care sunt modificările care au fost aduse unităţii de cazare.

După cum a declarat Traian Păcurar, pentru reabilitarea Hotelului s-au cheltuit aproximativ 6.600.000 lei, plus TVA. Arhitectul a ţinut ca forma exterioară a clădirii să rămână în forma sa iniţială. S-a construit o terasă exterioară, s-au montat o serie de corpuri de iluminat ultramoderne.

În interiorul clădirii, la etajul 2 s-a amenajat o nouă spălătorie, atât de necesară unei unităţi hoteliere, iar la parter s-a amenajat o sală de conferinţe ultramodernă. Agenţia de turism s-a mutat din vechea locaţie, astfel că intrarea oaspeţilor se va face pe aici, unde vor ajunge, desigur, la recepţie. S-au înnoit sistemele de climatizare, de încălzire, precum şi de furnizare a energiei electrice, staţia de hidrofor.

La parter s-au reamenajat: agenţia de turism – într-o altă locaţie – holul, barul de zi şi s-a amenajat o sală de conferinţe. Aceasta este conectată la Salonul Golden, care este de fapt, vechea grădină de vară a Hotelului, constituind împreună o sală generoasă de evenimente cu aproximativ 400 de locuri.

Clienţii hotelului pot dispune şi de o sală de fitness dotată corespunzător, având la dispoziţie şi un antrenor care să le indice seturile de exerciţii şi modalitatea de folosire în siguranţă a tuturor aparatelor existente. De asemenea, pentru momentele de relaxare, turiştii cazaţi pot profita şi de zona de jacuzzi, precum şi de servicii de cosmetică şi coafură.

Pe lângă birourile amenajate la subsol, clădirea beneficiază şi de două lifturi ultramoderne, închidere centralizată şi de panouri solare, pentru apă caldă menajeră.

De asemenea, bucătăria a fost dotată cu echipamente de ultimă generaţie, conform cerinţelor chefilor de renume angajaţi la această unitate hotelieră.

Tot pe faţada clădirii s-a montat sigla luminoasă “HRA” – Hotel-Restaurant Aurora, care s-a păstrat în forma celei din 1971, de la inaugurarea de acum 50 de ani.

Pe lângă aceste dotări, s-a mai instalat sistemul de detecţie a incendiilor, care trebuia făcut conform ultimelor cerinţe, în deplin acord cu legislaţia în vigoare.

Partea cea mai importantă a lucrărilor de reabilitare a fost cea de construcţii-montaj, de circa 4.389.000 lei, lucrare care s-a făcut cu firma SC Euras SRL.

Au fost prezente multe oficialităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri etc, peste 80 de persoane. Îi amintim aici pe subprefectul Radu Bud, primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarul Adelin Ghiarfaş, foştii deputaţi Octavian Petric şi Ioan Holdiş, col. Vasile Ciocan – preşedintele Asociaţiei “Ţara Oaşului”, Vasile Lucuţ – manager Unicarm, Robert Laszlo – directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, fostul viceprimar Adrian Albu, preşedintele Asociaţiei Pălincarilor din Ţara Oaşului – Cornel Mureşan, preşedintele Camerei de Comerţ – Daniela Culic, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare – Ioan Şipoş, managerul Fuşle Security – Vasile Fuşle, managerul Restaurantului Tei – Mircea Dobra.

Managerul Traian Păcurar a dat cuvântul primarului municipiului Satu Mare, dar nu înainte de a mulţumi tuturor celor implicaţi în acest amplu proces de restaurare. Tot aici a fost amintit şi artistul Joan Şofron din Stâna, care a realizat picturile expuse în holurile şi sălile hotelului, care de altfel dau o notă aparte de eleganţă şi rafinament unităţii de cazare.

“Iată că în ciuda unor comentatori ocazionali, societăţile comerciale şi autoritatea locală fac eforturi şi absorb fonduri europene. Vreau să-l felicit, în primul rând pe prietenul meu Traian Păcurar pentru încăpăţânarea cu care s-a ocupat de acest proiect, vreau să felicit proiectanţii, care au lăsat partea exterioară să fie cum a fost ea construită, dar partea interioară a suferit modificări benefice. Şi eu, de multe ori, am fost oaspete la acea grădină de vară care a fost ca şi o călătorie în timp. Aş dori să felicit şi eu executanţii care au contribuit la materializarea acestui tip de investiţii, dar în primul rând aş vrea să urez succes colectivului, pentru că toată această lucrare nu va avea nicio valoare dacă nu se va umple cu turişti”, a precizat primarul Kereskenyi Gabor, în discursul său de la inaugurarea oficială a unităţii de cazare.

La finalul tuturor discursurilor, managerul Traian Păcurar i-a invitat pe toţi cei prezenţi să ciocnească un pahar cu şampanie. Şi de această dată, cheful Flaviu Dunca şi-a întâmpinat oaspeţii cu bucate dintre cele mai alese.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with