Image 1
Image 2

Hotărâre de Guvern. Unde va mai fi obligatorie masca?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul a adoptat vineri, 14 mai 2021, hotărârea care prevede relaxarea măsurilor începând de sâmbătă. Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, a anunţat Florin Cîţu vineri seara, după şedinţa de Guvern.

Premierul a mai anunţat că programul restaurantelor şi teraselor se încheie la ora 24.00, competiţiile sportive în spaţii deschise se pot desfăşura cu spectatori, cu ocuparea a 25% din locuri. La aceste evenimente vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus, a precizat Cîţu.

De asemenea, spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupanţii maşinii sunt membri ai aceleiaşi familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii.

„Este primul act normativ pe care-l adoptăm prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat Cîţu.

Masca va fi obligatorie în spaţiile publice, începând din 15 mai, doar în staţiile pentru transportul în comun, pieţe, târguri şi zonele în care sunt desfăşurate mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfăşurării acestora, precum şi alte zone cu potenţial de aglomerare.

Începând din 15 mai, activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Numărul de spectatori creşte la 1.000 de persoane din 1 iunie, la 2.500 de persoane din 1 iulie şi la 5.000 de persoane din 1 august, dacă se ating ţintele de vaccinare şi incidenţa rămâne sub 3 la mie.

Până la 31 mai, este menținută interdicția organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise.

Însă, începând cu data de 1 iunie 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise va fi permisă cu participarea a maximum 70 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De la 1 iulie, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise să se realizeze cu participarea a maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Vladimir Putin

ALEGERI RUSIA

Putin a obținut 87,28% din voturi

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost reales preşedinte cu 87,28% din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate de Comisia electorală după numărarea tuturor voturilor exprimate în secţiile din Rusia, relatează Reuters şi AFP.

Impactul Schengen asupra pieței muncii din România

EXODUL FORȚEI DE MUNCĂ

Impactul Schengen asupra pieței muncii din România

Aderarea României la Schengen ar putea duce la un exod planificat al lucrătorilor asiatici, conform previziunilor. Sectoarele construcțiilor, retailului și industriei auto sunt cele mai susceptibile la impact, cu posibile creșteri salariale și dificultăți în menținerea producției. Adaptarea eficientă la aceste schimbări va fi esențială pentru stabilitatea economică a țării.