Guvernul Orban declară stare de urgenţă în Ungaria


Din cauza conflictului armat din Ucraina, Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, a anunţat prim-ministrul Viktor Oban într-un mesaj video pe Facebook, transmite MTI.

Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru ‘Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei’.

“Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a spus Orban. De asemenea, premierul ungar spune că lumea se află în pragul unei crize economice. “Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor”, a continuat el. Starea de urgenţă va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească ‘toate metodele la dispoziţia sa’ pentru a proteja Ungaria şi pe unguri, a explicat Orban.

Abonează-te acum Online!
 1. Nicu a spus: 27 mai 2022, ora 09:14

  Bulibasule cui ii pasa ce se intimpla la unguri , eu ca si majoritatea nu suntem curiosi ,pt ca ne gandim ca tot romanul la distractii ,concedii, apropo unguri nu prea gasesti pe plajele din lume pe cand romanasii au bani incepand cu Dubai pana in Bulgaria. Probabil ca stau f. bine cu finantele si le ajunge ligheanul Balaton.

 2. Dac Bulibas a spus: 26 mai 2022, ora 11:36

  In Ungaria se protejează cheltuielile generale şi se confisca o parte din profitul suplimentar
  Joi, 26 mai 2022, World Watch

  Premierul Viktor Orbán a anunţat ieri înfiinţarea unui fond de protecţie a utilităţilor si de apărare. Premierul a spus că OBLIGA (!) băncile, asigurătorii, marile lanţuri de retail, companiile energetice şi comerciale, companiile de telecomunicaţii şi companiile aeriene să plătească o mare parte din profiturile lor suplimentare în aceste două fonduri.

  Costul reducerii cheltuielilor generale şi al întăririi armatei va fi finanţat din aceste două fonduri, a adăugat el. El a mai explicat că măsurile sunt limitate în timp: ele acoperă doi ani, 2022 şi 2023. Viktor Orbán a reamintit că s-au angajat să protejeze familiile, pensionarii, locurile de muncă şi reducerea cheltuielilor generale chiar şi într-o situaţie de război prelungită. El a spus că guvernul a revizuit situaţia economică a ţării în cadrul unei întâlniri din cursul zilei. Premierul a spus că războiul se prelungeşte, politica de sancţiuni de la Bruxelles nu se îmbunătăţeşte şi, împreună, va duce la creşteri drastice ale preţurilor. „Astăzi, reducerea cheltuielilor generale protejează familiile din Ungaria, dar preţurile la energie continuă să crească, ceea ce face din ce în ce mai dificilă şi mai costisitoare protecţia familiilor”, a spus el. Potrivit lui Viktor Orbán, ei trebuie să întărească imediat armata. Între timp, cu ratele dobânzilor în creştere şi preţurile în creştere, băncile şi marile multinaţionale culeg profituri mai mari, profituri suplimentare, a spus el.
  ( Ca urmare, costurile razboiului vor fi suportate si de catre firmele straine care activeaza si obtin profituri substantiale pe teritoriul Ungariei !!!. Ce idee geniala din partea lui Orban Viktor !!! Sustin Y,Y. Daca UE sustine/sprijina acest razboi in continuare alaturi de SUA, atunci sa suporte si cheltuielile aferente cu exceptia Ungariei !, Exceptional !!!.)

 3. Sanyi a spus: 25 mai 2022, ora 15:31

  Morocaro continua politica de deztabilizare ,in loc sa respecte regurile UE si NATO. O tara nu poate fi neutral dar in acelasi timp si membru unei aliante,sau sa incaseze sume uriase din UE dar si de la rasputin, acest joc noi cunoastem de la romii din piata mare.

 4. Nicu a spus: 25 mai 2022, ora 12:50

  Acest om si-a asigurat diktatura, iar acum de frica ca nu stie cu cine voteaza a declarat starea de urgenta. Interesant ca nici o alta tara din alianta nu a facut acest lucru numai ungurii ca le tremura gacile pe ei. Intr-o alta ordine de idei hunii au venit pe aceste meleaguri calare acum 1000 de ani , dar dacii erau aici de 2000 de ani dovada traditiei fiind si cantecele populare de la noi spre deosebiree de voi care aveti traditia in cantecele gypsi la fel ca originea premierului comunist V.O.

 5. Dac Bulibas a spus: 25 mai 2022, ora 11:11

  Acest stralucit om de Stat este un conducator excelent cu calitati deosebite nu ca ceilalti globalisti-sorosisti trasniti din UE care au bagat fara rost si in dauna noastra Europa in crize si disperare de dragul si in folosul SUA !!!.

 6. usu a spus: 25 mai 2022, ora 07:41

  Intr-o lume globalizata cum este cea de astazi de partea civilizata unde ne consideram a fi,e o obligatie oprirea oricaror barbarii asa cum este un razboi(conflict militar,operatiune militara speciala,mintiti va din vorbe cum vreti),retragerea intr o bula personala(suveranism,neutralitate cum vrei sa i spui)este o iluzie…adevarul este ca aceasta politica este de asteptare a unor vremuri favorabile corectarii istoriei

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517