Image 1
Image 2

Gustări reci pentru zile caniculare. Rulouri cu brânză şi şuncă

Gustări reci pentru zile caniculare. Rulouri cu brânză şi şuncă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Gustări reci pentru zile caniculare. Rulouri cu brânză şi şuncă

E vară, e cald şi nimeni nu are chef să gătească, mai ales feluri care necesită fierbere sau coacere îndelungă. Mai mult, nutriţioniştii ne recomandă să renunţăm la meniuri cu fripturi grele sau alte mâncăruri consistente, motiv pentru care vă propunem nişte gustări reci pentru vară, după care vă veţi linge pe degete, la propriu!

Aveţi nevoie de;
–  5-6 clătite mari
– 250g cremă de brânza natur
– 4-5 linguri  sos salsa
– 100g suncă puţin afumată tăiată mărunt
– 50g caşcaval ras
–  cozile de la 2  fire de ceapă verde tăiata mărunt
– sare şi piper
Amestecaţi ingredientele după care întindeţi compoziţia obţinută într-un strat consistent peste clătite. Rulaţi apoi cu grijă după care lăsaţi clătitele la frigider apoximativ 20 de minute, pentru a le putea tăia mai bine. Tăiaţi clătitele umplute în fâşii de 4-5 cm şi aranjaţi pe platou împreună cu salate de sezon.
Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.