Image 1
Image 2

Epidemia de coronavirus a generat vânzări spectaculoase ale romanului “Ciuma”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Romanul “Ciuma”, de Albert Camus, a cunoscut un nou interes în rândul cititorilor de la începutul anului, de când epidemia de coronavirus s-a răspândit în întreaga lume.

Potrivit celor mai recente cifre de la Edistat, site-ul care se ocupă de estimările de vânzare de carte în Franţa, romanul “Ciuma”, de Albert Camus, versiunea de buzunar Folio, s-a vândut în 1.700 de exemplare într-o săptămână, la sfârşitul lunii ianuarie.

La sfârşitul lunii februarie, vânzările au continuat în acelaşi ritm, în mod spectaculos, cu peste 800 de exemplare într-o săptămână.

Publicat în 1947, romanul lui Albert Camus povesteşte viaţa cotidiană a locuitorilor din Oran (oraş din Algeria), rupt de lume în timpul unei epidemii de ciumă fictivă care are loc în 1940. Romanul a fost mai degrabă o alegorie la expansiunea de “ciumă roşie”, adică a nazismului.

Nu doar francezii sunt interesaţi din nou de capodopera lui Albert Camus. În Italia, cea mai afectată ţară din Europa pentru moment de coronavirus, acest roman a ajuns la sfârşitul lui februarie în topul marilor platforme de comerţ online, potrivit La Repubblica. Vânzările s-au triplat într-o lună.

De asemenea, thrillerul ştiinţific “Epidemia: Pericol Nevăzut/ Contagion”, de Steven Soderbergh, lansat în 2011, se află în fruntea descărcărilor pe iTunes. Filmul, cu Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Matt Damon, Jude Law, Lawrence Fishburne, este despre o pandemie mondială devastatoare venită din Macao. Scăpat de sub control, virusul nu încetează să se modifice şi este transmis la oameni de animale (ca şi coronavirusul).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

OPERA POLITICĂ

Ardealul văzut de Eminescu

“Prin valoarea de cultură ce-a dobândit-o limba noastră, prin claritatea ei analitică, prin legătura ce stabileşte între noi şi ţările din apus, atentatele asupra ei devin atentate în contra lumii romanice şi a civilizaţiunii omeneşti în genere. Dar e o lege constantă a istoriei că, atunci când un popor luptă cu civilizaţiunea, cel ce se consumă şi cade în luptă nu este civilizaţiunea ci poporul. “