Image 1
Image 2

Echipa de robotică StarTech a Colegiului Național Ioan Slavici a câștigat o competiție a celor mai buni roboți

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru echipa StarTech a Colegiului Național ”Ioan Slavici”, robotica se dovedește a fi mai mult decât o pasiune și devine o activitate constantă, asumată cu responsabilitate, membrii echipei fiind cu toții conștienți că viitorul aparține atât tehnicii, cât și celor care o vor stăpâni cu precizie. Acesta este motivul pentru care echipa profită de orice oportunitate pentru a-și pune în practică abilitățile dobândite în nenumăratele ore de pregătire.

În perioada 17-19 iunie, echipa StarTech a participat la competiția Someș Tech Challenge, organizată la Dej, ai cărei destinatari au fost liceenii înscriși în programul First Tech Challenge România, program inițiat de Asociația Nație prin Educație.

Atmosfera acestor competiții și simbioza dintre echipele participante fac din acest concurs o experiență unică și în ciuda epuizării și oboselii acumulate rămâne de fiecare dată o experiență care merită trăită pe perioada anilor de liceu.

Cele 18 echipe înscrise au demonstrat prin prestația lor că robotica este un domeniu fascinant, interdisciplinar, care merită să fie abordat de către pasionații de știință și tehnică. De asemenea, în cadrul acestor competiții fiecare echipă își decorează standul de prezentare cu diverse obiecte și materiale personalizate cum ar fi stickere, pliante, brățări, în care creativitatea și originalitatea joacă un rol important.

De menționat și galeria care se formează pe parcursul meciurilor jucate, iar bucuria celor de la StarTech a fost și mai mare deoarece tabăra susținătorilor a fost completată cu un fost membru al echipei, Thomas Varga, în prezent student la Cluj.

Despre meciuri

În toate fazele, competiţia se organizează sub formă de turneu, echipele participante jucând mai multe meciuri de calificare cu parteneri şi adversari aleşi aleatoriu de către un software. După mai multe astfel de runde se realizează un clasament, iar echipele de pe primele 4 locuri îşi aleg din restul echipelor încă doi parteneri de alianţă. Împreună cu aceştia joacă în semifinale şi apoi în finala competiţiei în sistem eliminatoriu.

În cadrul competiției Someș Tech Challenge, fiecare echipă a jucat 8 meciuri, iar StarTech a arătat, o dată în plus, că munca asiduă conduce la performanță, reușind să obțină al treilea cel mai bun punctaj, conform scorurilor finale pentru meciurile jucate. Acest lucru le-a oferit dreptul de a-și alege coechipierii pentru alianțele din semifinale, respectiv din finală.

Rezultatul echipei StarTech

La încheierea concursului, echipa a obținut, pentru remarcabilele sale rezultate, cel mai râvnit trofeu al competiției – locul I: Winner Alliance Captain. Pe lângă premiul cel mare, organizatorii au acordat o sumă de bani în valoare de 1.500 lei, iar echipa StarTech a dat dovadă iarăși de Gracious Professionalism, un fel de fair-play, împărțind în egală măsură câștigul cu celelalte două echipe din alianță: DecebalTech #19105 (Deva) și Phoenix #19079 (Cluj-Napoca).

Concluzii și impresii

Conceptul proiectului FIRST Tech Challenge presupune mai mult decât construirea unui robot< el include muncă în echipă, comunicare, lucrul pe proiect, spirit și abilități antreprenoriale, inițiativă, rezolvare de probleme, precum și voluntariat. Toate acestea sunt provocări noi și noi pentru echipe.
”Concursul ne-a ajutat să ne unim mai mult ca echipă și să ne împrietenim cu restul echipelor care au participat. De asemenea, membrii noi, am reușit să vedem atmosfera foarte prietenoasă, toată lumea ajutându-se la nevoie, neținându-se cont de rivalitățile din cadrul concursului”, spune Niri Evelin, clasa a X-a.

Echipa StarTech apreciază mult inițiativa organizării unor asemenea competiții naționale prin care se sprijină performanța și dorește să mulțumească tuturor susținătorilor care cred în ei, părinților, care le sprijină totdeauna și sponsorilor. “Echipa StarTech se va angaja în continuare să aducă județului Satu Mare cinste atât prin activitățile sale de voluntariat în sprijinul comunității, cât și pentru dezvoltarea membrilor săi și a celor din jur pe plan profesional și persona.!

Membrii echipei StarTech care au participat la Someș Tech Challenge< Alexandra Angheluș, Amalia Bărbuș, Tudor Chivari, Darian Coman, Evelin Niri, Marius Révész, Patrik Stan, mentori< prof. Kabai Timea și Kabai Zsolt”, ne transmite echipa câștigătoare.

DESPRE Someș Tech Challenge

Someș Tech Challenge este o competiție de robotică ce se desfășoară în afara programului BRD First Tech Challenge România, dar care respectă toate reglementările impuse competițiilor First Tech Challenge.

Evenimentul, organizat de echipa de robotică Vectron Robotics #17873, cu sprijinul Primăriei municipiului Dej și Asociației elevilor și părinților elevilor din Colegiul Național Andrei Mureșanu Dej și-a propus să ofere echipelor românești care participă șansa de a concura într-o competiție de robotică la nivelul și standardele celor prezente pe teritoriul Statelor Unite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with