DSVSA Satu Mare vine cu recomandări alimentare pentru cei care organizează nunţi

Datorită numărului mare de nunţi organizate, în această perioadă în zona noastră, DSVSA Satu Mare solicită respectarea  următoarelor recomandări:

• Materiile prime, folosite în procesul de gătire, vor fi achiziţionate numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar si pentru siguranţa alimentelor si vor fi însoţite de documente care sa ateste calitatea si salubritatea acestor produse.

• Transportul alimentelor se va efectua numai cu mijloace de transport adecvate, înregistrate/autorizate sanitar veterinar, cu respectarea inclusiv a condiţiilor de temperatura impuse de categoria produsului şi specificaţia producătorului.

• Pe tot parcursul zilelor de lucru, se va asigura o curăţenie riguroasă în toate spaţiile Blocului Alimentar, iar aparatura, ustensilele de lucru şi vesela – albă şi neagră – va fi spălată, degresată, dezinfectată şi sterilizată ori de câte ori este necesar sau după fiecare folosire.

• Se vor asigura condiţii de depozitare in funcţie de natura produselor, respectând regimul termic cu monitorizarea corespunzătoare, a timpului şi a temperaturii de păstrare.

• Mâncărurile gătite calde, vor fi preparate cu maxim 2 ore înainte de a fi servite si se vor păstră in tot acest timp la o temperatura constantă, de peste 60°C.

• Gustările reci, vor fi păstrate in condiţii de refrigerare, in spaţii frigorifice special destinate – acestui scop, separat de alte preparate şi de materiile prime folosite pentru gătire.

• Deserturile, – torturi, prăjituri, specialităţi, îngheţată, produse de patiserie proaspete, alte specialităţi şi delicatese culinare, vor proveni numai din unităţi autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi vor fi păstrate, depozitate conform prospectelor sau cerinţelor producătorului.

• Probele alimentare din fiecare preparat cuprins in meniu, se vor păstra timp de 48 ore la frigider, în recipienţi curaţi, ermetic închişi şi etichetaţi corespunzător conţinutului.

• Personalul angajat, va avea analizele medicale efectuate in conformitate cu prevederile H.G nr.1169/2011, echipament de protecţie sanitară corespunzător, curat şi complet şi va fi supus triajului epidemiologic zilnic, înainte de începerea activităţii.

• În conformitate cu Reg. CE 625/2017, art. 3 şi 13, rămâneţi direct răspunzători de implementarea şi respectarea tuturor etapelor din lanţul alimentar privind aprovizionarea, transportul, depozitarea, prelucrarea şi desfacerea preparatelor alimentare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517