DSP nu a stabilit sursa toxiinfecţiei alimentare de la grădiniţele din Medieş

Scris de I. Z., 30 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cursul zilei de 29 noiembrie 2022, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, prin adresa cu nr. 12619/29.11.2022, transmite concluziile în urma acţiunii de control în sănătate publică la Şcoala Profesională „George Coşbuc” Medieşu Aurit.
Vă reamintim faptul că în cadrul acestei unităţi de învăţământ s-au înregistrat câteva cazuri de enterocolită în rândul preşcolarilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit şi Grădiniţa cu Program Normal Medieşu Aurit.
În urma ridicării a numeroase probe alimentare din meniul servit preşcolarilor (21.11.2022; 22.11.2022; 23.11.2022), în vederea efectuării determinărilor de laborator, s-a constatat faptul că nu au fost identificaţi agenţi patogeni incriminaţi în declanşarea unei toxiinfecţii alimentare.
Consiliul de administraţie al şcolii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe pâna la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecţie.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare monitorizează în continuare această situaţie până la revenirea preşcolarilor în cadrul acestei unităţi de învăţământ.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 01 decembrie 2022, ora 11:37

    Probabil si ” specialistii ” de la DSP Satu Mare au fost pusi pe functii pe criterii politice si NU profesionale !. Demiteti-le ( alungati-le ) pe toti !. Sunt niste incompetenti !!!. ( nu e vorba de un singur caz , sunt cateva cazuri daca nu chiar mai multe cazuri,…, sunteti constienti ????….)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517