Două treimi din populaţia Slovaciei a fost testată pentru COVID în weekend

Scris de Cristina Bursuc, 04 noiembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 3,6 milioane de cetăţeni, reprezentând circa două treimi din populaţia Slovaciei, au participat în ultimul weekend la programul naţional de testare gratuită pentru COVID-19 a întregii populaţii.

Potrivit datelor anunţate de premierul Igor Matovic, 1,06% din persoanele testate au avut rezultat pozitiv şi trebuie să se autoizoleze la domiciliu, la fel şi persoanele care nu s-au testat. Deşi criticat în special pentru faptul că testele antigen rapide folosite în această campanie sunt mai puţin precise decât testele moleculare PCR, şeful guvernului de la Bratislava a susţinut acest program ca o modalitate de a încetini răspândirea virusului şi de a evita un nou ”lockdown”. El a apreciat că şi dacă numai jumătate din aceste rezultate sunt corecte acest lucru este de mare ajutor în combaterea pandemiei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517