Dispută privind noua grădiniţă din Huedin construită cu bani de la Guvernul Ungariei

Scris de Vasile Nechita, 15 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Grădiniţa din Huedin care a fost construită de Biserica Reformată cu sprijinul statului ungar va primi şi copii români, însă limba de predare va fi limba maghiară, a anunţat cotidianul maghiar “Krónika”, citând replica unui reprezentant al bisericii la obiecţii formulate de un lider local al PSD, transmite MTI.

Cotidianul a vorbit cu protopopul reformat al Ţării Călatei, István M. Vincze, după ce deschiderea noii grădiniţe de la Huedin, construită cu sprijinului statului ungar, a stârnit indignare.

Preşedintele organizaţiei locale PSD a spus că partidul său va vota hotărârea de consiliu local – necesară pentru funcţionarea grădiniţei în cadrul sistemului de stat – numai dacă noua clădire va deservi toţi copiii oraşului, indiferent de naţionalitatea acestora.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 17 august 2022, ora 11:22

  Nu-i OBLIGATORIE !, e treaba fiecaruia ce face si cum face ! !!!. Exista LIBERTATE de alegere !!!. Trebuie respectat !!!. Daca nu va exista interes atunci va disparea.

 2. Babacu a spus: 16 august 2022, ora 12:29

  Nu prea vad eu copil roman care sa doreasca sa invete limba maghiara. Poate daca ar invata intr-o limba de circulatie internationala.

 3. Dac Bulibas a spus: 16 august 2022, ora 11:37

  Frecventarea acestei gradinite construita din banii ungurilor (!!! ) [ si NU al romanilor (!!!)] NU este obligatorie !!!. Cine accepta ( indiferent de nationalitate) predarea in lb. maghiara isi da copilul la aceasta gradinita in caz contrar, NU !. Iar daca aceasta gradinita nu va functiona in cadrul sistemului de stat, atunci va functiona in cadrul sistemului privat sustinuta de Biserica Reformata sau Fundatia Sapientia. Ca urmare, noua clădire va deservi toţi copiii oraşului, indiferent de naţionalitatea acestora care doresc sa invete in lb. maghiara . ( Gradinita de limba maghiara )

 4. Lorand a spus: 16 august 2022, ora 08:30

  Banii provin din UE , China si razboinicul rasputin. Statul Maghiar este aproape de faliment in Huedin sa investit pentru a obtine voturi in favoarea fidesz deci ei sprijina Dictatura in orbanistan

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517