Dakota Johnson, protagonistă în filmul Persuasion

Dakota Johnson, actriţa din Bad Times at the El Royale şi din 50 de umbre ale lui Grey a semnat pentru rolul principal din producţia Persuasiune a Netflix şi MRC Film.

Varianta contemporană a lui Persuasion spune povestea lui Anne Elliot (Johnson), o femeie nonconformistă şi modernă, care trăieşte cu familia ei snoabă dar aflată în pragul falimentului. Atunci când Frederick Wentworth – pe care ea însăşi l-a gonit cândva – se întoarce brusc înapoi în viaţa ei, Anne trebuie să aleagă între trecut sau a-şi asculta inima atunci când vine vorba de a doua şansă.

Adaptarea va avea regia semnată de Carrie Cracknell, cea care debutează în lungmetraj după ce şi-a format o reputaţie formidabilă pe Broadway cu Sea Wall/A Life cu Jake Gyllenhaal, dar şi cu rolul defunctei Helen McCrory din producţia The Deep Blue Sea care a rulat la National Theatre din Londra.

Va lucra după un scenariu semnat de către Ron Bass şi Alice Victoria Winslow. Adaptată deja în numeroase rânduri, cel mai nou în 2007 cu Sally Hawkins, Persuasion primeşte acum prima adaptare plasată în lumea contemporantă.

Dakota Johnson s-a născut la 4 octombrie 1989 în Austin (Texas), în familia actorilor Don Johnson şi Melanie Griffith. Bunicii săi pe linia maternă sunt Peter Griffith şi actriţa câştigătoare a Globului de Aur Tippi Hedren.

Dakota Johnson şi-a făcut debutul actoricesc în anul 1999, în filmul Crazy Alabama, unde ea şi sora ei vitregă, Stella Banderas, au interpretat rolurile fiicelor mamei lor din viaţa reală, Melanie Griffith. Filmul a fost regizat de tatăl vitreg de atunci, Antonio Banderas.

Ea a învăţat la Aspen Community School.

Prima dată a fost interesată de cariera de modeling la doar 12 ani, când a participat la şedinţa foto cu alţi copii a celebrităţilor pentru Teen Vog.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517