Csoma Botond: N-am ajuns la niciun consens nici astăzi cu privire la SIIJ

Noua variantă de desfiinţare a Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, propusă de ministrul Justiţiei, Stelian Ion nu prezintă garanţii reale pentru independenţa judecătorilor, a declarat liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare.

„N-am ajuns la niciun consens nici astăzi cu privire la SIIJ, avem viziuni diferite. Sunt două probleme cu propunerea făcută de domnul ministru, în viziunea noastră. Prima problemă este că, în cazul magistraţilor de la Înalta Curte, nu ai unde să muţi urmărirea penală, pentru că nu există posibilitate. Şi asta am discutat şi la Camera Deputaţilor, când această propunere a fost în lucru, şi această problemă am supus-o atenţiei colegilor. O altă problemă este că judecătorul sau procurorul poate să solicite ca urmărirea penală să fie făcută de un alt parchet. Era o variantă mai bună dacă nici nu începea acel parchet (…). Din aceste două motive n-am acceptat această propunere, pentru că propunerea respectivă, în opinia noastră, nu reprezintă garanţii reale pentru independenţa judecătorilor”, a precizat Csoma Botond, citat de Agerpres.

El a adăugat că UDMR nu face troc politic pe SIIJ.

„Noi am avut un amendament pe care îl avem şi acum la Senat. Am spus că suntem de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar avem acel amendament. Nu este un amendament toxic, este bazat pe argumente, argumentele le-am spus de mai multe ori. (…) Am avut zilele trecute discuţii telefonice cu domnul ministru, noi am spus atunci aceste motive pentru care nu prezintă garanţii reale,” arătat deputatul UDMR.

Abonează-te acum Online!
 1. Lazar Petru a spus: 21 iulie 2021, ora 18:28

  Csoma Botond este noul deputat incompetent al UDMR-ului dupa Marton Arpad fostul deputat de 8 mandate,actor ,incompetent jurist, prietenul lui Alta Intrebare,Tudorel si Dragnea.

 2. Babacu a spus: 21 iulie 2021, ora 13:45

  Mai, voi ce ati face daca v-ar vijii un avion rusesc Suhoi deasupra capului? Ati fugi si v-ati ascunde in prima gaura de sobolan, v-ar pieri vitejia si n-ati mai comenta pe aici. Acum vorbiti usor ca toti ignorantii care se respecta. Dar situatia se poate schimba rapid, sint multi care asteapta la cotitura.
  Stiti de spunea Nicolae Iorga in iulie 1940? „Ungaria nu va reprezenta niciodata un pericol pentru Romania”. Dupa numai o luna de zile (august 1940) a fost semnat Diktatul de la Viena. Si nu se poate spune ca Nicolae Iorga era un ignorant. Asa ca mai incet cu „ridicol” ca altfel chiar deveniti ridicoli!. Poate chiar asta este scopul, sa fie cit mai multe certuri in interior si sa nu mai fie nimeni atent la ce intimpla in jur.

 3. Dac Bulibas a spus: 21 iulie 2021, ora 09:49

  UDMRai dovedeste ca este singura formatiune politica responsabila care stie ce face !. Ii sustin !! !(Y Y ) . Acestia vin cu argumente concrete nu cu povesti !. UDMRaiul nu va cobora niciodata la nivelui partidelor romanesti,…, este de categorie net superioara partidelor romanesti ceea ce deranjeaza pe multi prosti din cociocul acesta !!!.

 4. Vygo Vygodsen a spus: 21 iulie 2021, ora 07:38

  Hai sa fim seriosi!Dupa atatea „dovezi”fabricate de procurori, cu zanganit de catushe, mediatizare excesiva, si apoi decizii hilare ale unor judecatori(vedeti vreun mare corupt, hot…etc, la puscarie???), dupa exportarea (ca sa fie scapata) a lui kovesi(??), doar asta putem comenta??Ca UDMR, ca Rusia????Ridicol.Nu vedeti ca Romanica pierde toate procesele la CEDO, la toate instantele europene?Si platim noi, contribuabilii, niciun judecator, procuror necinstit nu plateste nimic!Ei se lafaie cu pensiile lor speciale!

 5. Dan Marinescu a spus: 21 iulie 2021, ora 04:27

  Nu ajungeti la consens , pentru cã suntetzi varianta maghiarã a PSD. Rusinicâ Vouã,

  fuckerilor !

 6. Babacu a spus: 20 iulie 2021, ora 21:24

  Pentru UDMR trebuie pregatit un „segberugas” elegant de la guvernare, adica trebuie „ţîpaţi”, oricum nu sint cu nimic mai buni, chiar mai rai ca executa ordinele Ungariei (mai bine zis a Rusiei).

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517