Image 1
Image 2

CSM Satu Mare renunţă la baschet, cel puţin un an

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La anunțata conferință de presă organizată vineri de CSM Satu Mare am crezut cu toții vom afla noutăți referitoare la activitatea clubului din a doua parte a anului 2022. Că se va vorbi despre proiecte de viitor, de performanțe viitoare, de dezvoltarea unor secții. Dar nici vorbă de așa ceva. Practic am asistat la o înmormântare. A secției de baschet din cadrul Clubului Sportiv Municipal Satu Mare.

În puține cuvinte, președintele clubului, Ștefan Mureșan, ne-a anunțat că secția de baschet a clubului își încetează activitatea. Cu alte cuvinte, unicul sport de performanță la nivele de echipe din cadrul clubului dispare practic din organigramă.

Motivele invocate? Firește, cele de natură financiară. Pentru că baschetul consuma, potrivit lui Ștefan Mureșan, circa 40% din bugetul clubului. Dar pe surse, am aflat procentul ar ajunge undeva la peste 60%. Bani mulți, peste 1 milion de euro. Majoritatea au fost alocați pentru achitarea salariilor, unele de peste 10.000 de euro lunar, pentru jucătoare și staff. Nu s-a investit în proiecte pe termen mediu sau lung, alocați dezvoltării, creșterii și promovării unor talente locale.

Sigur, din dorința de a cosmetiza puțin imaginea, ni s-a spus, dar cât se poate de vag, că baschetul va continua să existe la club într-un parteneriat cu LPS Satu Mare. Pe de altă parte nu am aflat în ce se vor investi banii economisiți prin încetarea activității bachetului. Ni s-a spus ceva de handbal fete, parteneriat cu un club privat. Doar că, așa cum știm noi, acel club este pregătit să livreze jucătoare unor echipe din Ungaria și nicidecum României?!

Una peste alta, baschetul feminin, sport cu tradiție în Satu Mare, și care a dat numeroase sportive echipelor naționale ale României, a fost trecut pe linie moartă. Așa că am rămas cu scrima, karate, teqball, înot, fotbal. Speranțe? Aproape de zero!

Baschetul s-a născut la CSM Satu Mare odată cu înființarea clubului (2007 ).

A înregistrat numeroase rezultate bune, dar niciodată nu a reușit să câștige titlul național. S-a vorbit de încetarea activității pentru cel puțin un an.

5 comentarii

  1. De acord cu y. As mai intreba unde sunt sponzorii? Unde sunt firmele cu produsele, servicii vandabile cu profit? Unde sunt firmele ale caror nume, produse, servicii sunt protejate cu marci, marcile care ar putea fi promovate pe tricourile jucatoarelor, jucatorilor? Apare un singur numa Consiliul Municipal . E de ajuns? (Sunt consilier de proprietate industriala atestat.Credeam ca pot incasa venit prin inregistrare de marci, brevete pentru firme, persoane, ca in alte orase din tara. Pe dracu. In Satu Mare nu exista. De aceea nu sunt nici sponzori pentru sport, pentru cultura, pentru probleme sociale. Trist!)

  2. @Vygo Vygodsen, având în vedere că primăria nu a schițat nici un gest în a crea un fel de pepinieră locală pentru talentele locale și an după an totul s-a rezumat la achiziția de mercenari străini care așa cum au venit așa au și plecat eu sunt de acord cu măsura. Pentru că vezi, dacă aveam în acești ani ceva școală de baschet cu tinere talente acum nu era necesar să suspendăm clubul din campionat ci ne puteam folosi de juniorii proprii. Bineînțeles fără a avea pretenții de podium sau rezultate notabile la campionat. Personal nu cred că asta ar trebui să fie rostul CSM-ului ca să defilăm an după an cu achiziții temporare de jucători străini. Pe vremea doamnei Both erau străini? Nu. În schimb au fost cazuri când toate jucătoarele de pe teren ale naționalei României erau componente ale echiei locale Mobila. Eu zic că e o mică mare diferență

Lasă un răspuns

Connect with

FOTBAL

FIFA amână schimbarea unor legi

În urma unor litigii aprinse inițiate de agenți și firme de impresariat sportiv, Biroul Consiliului FIFA a decis să suspende temporar, la nivel mondial, noul Regulament FIFA pentru agenții din fotbal (FIFA Football Agents Regulation – FFAR).