Cseke Attila: Regionalizarea plănuită de Emil Boc este doar o declaraţie politică

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, afirmă că dacă ar trebui să îşi asigure cheltuielile cu salarii şi cu bunuri doar puţin peste 1% dintre unităţile administrativ teritoriale (UAT) ar reuşi să facă acest lucru.

„Simulările spun aşa: dacă luăm doar taxele şi impozitele locale plătite la nivelul UAT-urilor – avem 3228 de UAT-uri – versus cheltuielile de funcţionare, adică salarii şi bunurile şi serviciile, cheltuielile de funcţionare a primăriilor, ar trebui să avem 39 de UAT-uri din 3228: un singur Consiliu Judeţean, două municipii în ţară, patru oraşe şi 32 de comune. Deci dacă luăm acest criteriu. Dacă extindem criteriul şi la venituri o să introducem şi alte tipuri de venituri, inclusiv echilibrarea din partea statului şi la cheltuieli să punem toate cheltuielile, inclusiv cele pentru susţinerea unor instituţii subordonate, atunci cifra nu e atât de dezechilibrată, atunci rămân 933 de UAT-uri care sunt în minus”, a afirmat Ministrul Dezvoltării duminică, într-o emisiune la Prima Tv.

Abonează-te acum Online!
  1. Aranka a spus: 20 iulie 2021, ora 10:23

    Noi Satmareni nu dorim ca banii din judet sa fie cheltuite la Bucuresti, din ungaria noi nu primim bani -pentru ca nici ei nu au- asa numite „investitii” provin din fondurile UE si sunt folosite ca propaganda si provocare de dictatorul o.v. Tovarasul Cseke este soldatul lui o.v. si linge (in moment) la PNL.

  2. Dac Bulibas a spus: 19 iulie 2021, ora 10:23

    Maghiarul merge pe calcule si date concrete , nu pe povesti de prostire al populatiei !. Statul ungar n-o sa dea bani pe mana romanilor ca sa-i fure. Daca investeste evident ca prefera sa investeasca intr-o regiune maghiara unde sunt maghiari !!!, pt. maghiari dar de care se bucura si romanii care convietuesc impreuna cu acesti maghiari. ( Pe noul Stadion din Sfantu Gheorghe ridicat din bani unguresti vor avea acces si romanii nu doar maghiarii ca urmare beneficiile sunt comune )

  3. Babacu a spus: 18 iulie 2021, ora 23:14

    Mai Cseke-keke-meke! De unde stii tu? Ne spui si varianta ta? Ca sintem curiosi. Stii care varianta, aia cu Mures Autonoma Maghiara dupa care umblati voi de ani de zile. Pariez ca daca nu se infiinteaza si regiunea asta UDMR nu va fi de acord cu nici o regionalizare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517