Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente necesare
-4 gălbenuşuri
-4 linguri rase de zahăr + 4 linguriţe zahăr
-500ml frişcă nebătută
-1 vârf cuţit de sare

Mod de preapare
Se pune smântâna dulce într-o oală împreună cu conţinutul păstăii de vanilie,2 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până când zahărul se dizolvă.Atenţie!Nu trebuie să fiarbă,doar să se topească zahărul.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pentru un gust aparte se pot adăuga şi alte arome deşi venilia e cea clasică.Spre exemplu se poate folosi cardamomul sau coaja de portocală şi scorţişara care au un gust deosebit.
Până când se răceşte oala luată de pe foc,frecăm gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr până când acesta se topeşte complet.Se adaugă sarea şi esenţa de vanilie(dacă nu aţi folosit păstăi de vanilie) peste ouă şi apoi se toarnă încet frişca care acum e doar călduţă.
Se pune compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente.Dacă aţi folosit arome precum cojiile de portocale atunci crema trebuie trecută prin sită înainte de a fi turnată în boluri.
Se aşează bolurile într-o tavă în care turnăm apă până la jumătatea formelor şi o ţinem în cuptor cca 45-55min la 130 de grade.
După ce o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească minim 4 ore.
Se presară apoi câte o linguriţă de zahăr peste cremă şi se aşează bolurile sub grill(focul din cuptor să vină de sus) cam la 10cm distanţă între ele.Le lăsăm aşa până când zahărul capătă o culoare auriu-maronie.Se scot formele şi se presară câte o linguriţă de zahar pe fiecare dintre ele şi iar le băgăm la grill până ce şi al doilea strat de zahăr se caramelizează.
Atenţie!Atâta timp cât bolurile sunt în cuptor nu plecaţi de lângă el deoarece zahărul se arde foarte repede.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.