Image 1
Image 2

Consilierii judeţeni au aprobat două proiecte privind reabilitarea şi extinderea a două corpuri la Spitalul din Negreşti-Oaş

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 30 septembrie, consilierii judeţeni s-au reunit în şedinţă ordinară, prezidată de Pataki Csaba, preşedintele Consiliul Judeţean Satu Mare.

Au fost prezenţi 26 de consilieri judeţeni iar şedinţa a fost declarată ca fiind statutară. Mihaela Crasnai, secretarul judeţului, a consultat participanţii asupra proceselor verbale ale şedinţei ordinare din 30 august şi a şedinţei extraordinare din 5 septembrie. Ambele procese verbale au fost adoptate cu unanimitate de voturi, fără comentarii şi fără completări.

Apoi, preşedintele Pataki a propus completarea ordinei de zi cu alte două proiecte de hotărâri. Unul se referă la aprobarea noului Regulament de Organizare şi Funcţionare al Spitalului de Pneumoftiziologie, iar cel de al doilea a fost stabilirea numărului şi a cuantumului burselor sociale din învăţământul incluziv. Astfel ordinea de zi a inclus 10 proiecte de hotărâri, fiind votată cu unanimitate de voturi. Ca urmare a unor probleme cu ceea ce se numeşte tehnică, la actuala şedinţă s-a votat cu ridicarea mâinii.

Primul proiect se referă la constatarea încetării de drept, ca urmare a demisiei, a mandatului de consilier judeţean al domnului Rus Ioan. Proiectul de hotărâre a fost votat cu 26 de voturi pentru. Fără completări şi fără discuţii au fost votate şi proiectele privind numirea membrilor în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă “Aeroportul Satu Mare”> respectiv cel de modificare a Anexei nr. 7 – Regulament  de organizare şi funcţionare al serviciului social cu cazare – Casă de tip familial “Maria” – la Hotărârea Consiliului Județean Satu Mare nr. 42/2016 privind aprobarea Regulamentelor de Organizare și Funcționare a serviciilor sociale aflate în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Satu Mare. Acest din urmă menţionat proiect de hotărâre a fost votat cu 22 de voturi pentru şi 4 neparticip[ri la vot.

Detalii despre reabilitările din Negre;ti-Oa;

La următoarele două proiecte de hotărâri referitoare la lucrări de reabilitare a Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş, au fost date unele explicaţii privind conţinuturile celor două documente supuse dezbaterii, iar apoi aprobării.

Referitor la această investiţie se cuvin unele precizări pentru cititorii ziarului nostru: În conformitate cu Devizul general privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiţie: „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere două corpuri de clădiri la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș” – faza de proiectare: Studiu de Fezabilitate cu elemente specifice din D.A.L.I., valoarea totală a investiţiei este de 40.813.685,78 lei, inclusiv TVA, din care valoarea finanțată prin Subprogram („C.N.I.”) este de 40.554.067,02 lei, iar valoarea finanțată de către Județul Satu Mare este de 259.618,75 lei.

Lucrările de modernizare propuse a se realiza în clădirea spitalului vechi, presupun: recompartimentarea încăperilor în vederea realizării saloanelor cu grup sanitar propriu, schimbarea instalației electrice, instalației sanitare, instalației de încălzire, instalației de hidranți interiori, instalație de detectare și semnalizare incendii, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare, reparații/ignifugare șarpantă și învelitoare, refacere finisaje pereți și pardoseli conform cerințelor actuale ale legislației sanitare.

Clădirea boli infecțioase (C8 ) – dată în folosință odată cu clădirea C1 în 1956 , este o clădire neutilizată pentru activități medicale din 2010 şi care s-a degradat în timp.

Întrucât în structura spitalului nu mai există secție de boli infecțioase, în această clădire, în prezent, spitalul nu mai desfășoară activități medicale din anul 2010, clădirea degradând-se în timp.

Întrucât, în prezent, Spitalul Orășenesc Negrești Oaș,  nu dispune de o clădire care să fie utilizată în scopul desfășurării activităților administrative, se impune  organizarea unei astfel de activități în clădirea C8.

După prezentarea detaliilor considerate necesare de către preşedintele Pataki, proiectele de hotărâri au fost adoptate cu 26 de voturi.

Fără a fi necesare clarificări, a fost votat cu unanimitate proiectul de hotărâre vizând transformarea a 6 posturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, fiind astfel modificată organigrama şi Statul de Funcţii. Tot cu unanimitate de voturi a fost adoptat şi proiectul de hotărâre privind Statul de Funcţii al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Satu Mare. La fel s-au adoptat şi proiectele de hotărâri privind Aprobarea Regulamentului Organizare şi

Funcţionare al Spitalului de Pneumoftiziologie, respectiv proiectul de hotărâre privind stabilirea numărului şi a cuantumului burselor sociale pentru învăţământul incluziv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with