Colecta ecumenică din eparhiile de Oradea din acest an a fost organizată în favoarea ucrainenilor

Scris de I. Z., 05 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Cutia Albă, simbolul Colectei Comune care s-a desfăşurat pentru a şasea oară în eparhiile din Oradea, pe parcursul Săptămânii Mondiale de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor şi care evidenţiază încă o dată buna colaborare dintre cultele şi comunităţile creştine din Oradea, a reunit bunele intenţii ale participanţilor la eveniment, pentru a putea aduce măcar un mic zâmbet pe faţa celor care, din cauza unui război nedrept, practic simt cum le-a fost furată viaţa.

Proiectul Colectei Comune din anul 2023 a fost gestionat de către Biserica Romano-Catolică.

Fondurile adunate vor sprijini activităţile Asociaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul, aceasta ajutând victimele războiului din Ucraina. De la izbucnirea războiului din Ucraina, Asociaţia Sfântul Vincenţiu de Paul a livrat pachete cu alimente şi produse de igienă în diverse locaţii de pe teritoriul Ucrainei, acolo unde este mai mare nevoie, exprimând solidaritatea şi frăţietatea, dând sens iubirii creştine.

Dacă în această perioadă, caracterizată de o situaţie economică complicată, a fost adunată cea mai mare sumă (10.758,30 lei şi 150 Euro), înseamnă că oamenii, străduindu-se să transmită compasiunea şi gândurile lor bune, simt durerea fraţilor mai puţin norocoşi, sufocaţi de tristeţe şi de disperare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517