Ingrediente:
O bucată de circa 2 – 2,5 cm de ghimbir proaspăt, o linguriță de zahăr vanilat (dacă se poate pudră), 20 ml suc de lămâie proaspăt stors, 20 ml de pireu de maracuja (fructul pasiunii), un sfert de banană, 20 ml de vodcă simplă sau de vanilie, circa 150-200 ml șampanie albă, dulce, gheață.
Mod de preparare:
Se pregătește pireul din fructul pasiunii și din banană, fiecare separat, la banane se adaugă zeama de lămâie și apoi se poate amesteca. Ghimbirul se răzuiește foarte fin, apoi se pisează cu zahărul. Se adaugă pireul de fructe și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă vodca și gheața, se toarnă totul într-un shaker și se agită energic. Se strecoară într-un pahar răcit în prealabil și se completează cu șampanie. Se poate orna cu coajă de portocală, felii de portocale sau de lămâie, cu frunze de mentă sau cu orice alte fructe proaspete care conferă băuturii un aspect cât mai apetisant.
Fii primul care comentează