Ciucă, către liderii USR şi PSD: Să dăm şansa României să respire şi să se vindece

Scris de I. Z., 26 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis o scrisoare deschisă prin care le propune un armistiţiu politic pentru următoarele luni.

„Stimaţi lideri politici, stimaţi parlamentari şi membri de partid, România este azi într-o situaţie grea din punct de vedere medical şi politic. Situaţia legată de creşterea preţurilor la energie electrică, gaze şi alimente, precum şi implementarea PNRR ne îndeamnă la cumpătare politică şi responsabilitate. Epidemia COVID-19 continuă să afecteze puternic ţara noastră. Sute de vieţi de români se pierd în fiecare zi din această cauză, mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic şi suferă. Creşterea preţurilor la energie reprezintă o provocare internaţională, dar care are efecte serioase şi asupra românilor. De trei săptămâni ţara noastră funcţionează cu un guvern interimar, iar o primă tentativă de rezolvare a crizei în care ne aflăm a eşuat săptămâna trecută. A doua încercare, a cărei responsabilitate mi-a fost încredinţată în urmă cu cinci zile, se loveşte, din păcate, de un blocaj sever. Cel mai important lucru pe care-l pot face acum este apelul la conştiinţa dumneavoastră de cetăţeni români, la patriotismul şi raţiunea dumneavoastră. Vă chem acum să treceţi peste rezervele politice pe care le aveţi şi să-mi daţi şansa de a pune în practică un program imediat pentru depăşirea acestei perioade critice. Ceea ce vă propun este un armistiţiu politic. Să dăm şansa României să respire şi să se vindece, să-şi adune forţele şi să-şi recâştige încrederea în viitor. Un astfel de armistiţiu nu ar însemna abandonarea valorilor şi intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori şi interese mai înalte, care privesc toţi cetăţenii şi întreaga ţară”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat a adăugat în scrisoare că „un armistiţiu nu e înfrângere şi nici victorie, nu e abandon şi nici supunere”, ci „un demers raţional şi moral”.

„Un armistiţiu este un demers raţional şi moral, care dă o şansă bunei înţelegeri, având în vedere interesele generale, mai importante decât cele ale fiecărei părţi. Cred cu adevărat şi vă mărturisesc că un armistiţiu politic este soluţia pentru ieşirea României din această criză. O astfel de soluţie poate nu va fi complet mulţumitoare pentru unul sau altul dintre partidele parlamentare, dar vă asigur că ea va fi mulţumitoare pentru România, care e mai importantă decât oricare dintre noi”, mai scrie Ciucă.

El a asigurat că îşi va îndeplini cu responsabilitate mandatul şi va face eforturi pentru succesul demersului său.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 27 octombrie 2021, ora 14:23

    Din pacate, n-ai cu cine sa faci ceva pt. populatie !!!. Singura si unica solutie ramasa sunt alegeri anticipate atat parlamentare cat si prezidentiale !!!. Ciobanul Gigi Becali a facut mai mult pt. populatie decat toti sefii de stat din ultimii 30 de ani la un loc !. Gigi Becali a adus atat cat a putut si medicamente pt. spitale de la rusi din banii lui !. Cu siguranta ar fi capabil sa obtina si niste gaze mai ieftine decat cele pe care le avem cu Werner. Gigi Becali fiind un bun negociator, ar fi si un bun sef de stat !. Eu l-as vota cu incredere !.

  2. valeriu grigor a spus: 27 octombrie 2021, ora 10:23

    Domn. Premier desemnat, N. Ciucă, vă rog in armistiţiul politic , s-a includeţi măsuri urgente de înlocuirea din funcţii cheie din teritoriu a elementelor criminale care atentează la viaţa oamenilor în suferinţă şi handicapaţii. În plină criză si suferinţă a întregi naţiuni Române, generată de epidemia COVID- 19, directorul de la D.I.T. Locale Satu Mare, dispune reţinerea pensiei abuziv de la handicapat de 87 ani, din luna martie a.c. am rămas fără medicamente, alimente şi supraveghetor , m–a condamnat la moarte, n-am nicio datorie la bugetul local, MULŢUMESC

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517