Image 1
Image 2
Ciorbă de pui a la grec
Ciorbă de pui a la grec
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorbă de pui a la grec
Ciorbă de pui a la grec

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 1 kg de pui, 150 ml lapte, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel rădăcină, 2 felii de ţelină rădăcina, 10 gr. sare, 2 ouă, 1 lămâie, 3 linguri de orez, 100 ml de smântână, frunze de pătrunjel şi leuştean, piper.

Mod de pregătire: puiul curăţat, spălat şi tranşat, se pune la foc cu un litru şi jumătate de apă, având grijă să se dea la o parte spuma, după care se adaugă zarzavatul, curăţat şi spălat, sarea şi piperul boabe. Odată zarzavatul fiert, se trece prin strecurătoare, rămânând în oală zeama limpede. Bucăţile de carne se scot şi se pun într-un castron. In alt vas se bat gălbenuşurile cu laptele până începe să fiarbă, după care se toarnă peste supă, adăugându-se totodată orezul curăţat, spălat şi fiert separat. Se potriveşte de acreală cu zeama de lămâie şi se pune în farurii peste bucăţeile de carne. Se adaugăsmântâna după gust şi se presară pătrunjelul şi leuşteanul tocate fin, deasupra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

Prăjitură de casă cu căpşuni

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.