Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorbă de potroace
Ciorbă de potroace

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame măruntaie de pasăre,  2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel şi păstârnac, 2 felii bune de ţelină, un vârf cuţit de piper, 2 cepe, 500 ml zeamă de varză sau borş, 30 gr. orez, mărar, leuştean verde şi sare.

Mod de pregătire: măruntaiele de pasăre (cap, gât, pipotă, ficat, vârfuri de aripi, labe) se curăţă şi se spală  şi se pun la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece. După ce s-au spumuit se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt. În altă oală se fierbe zeama de varză împreună cu o ceapă tocată fin. Când ciorba este aproape gata  (măruntaiele şi zarzavatul bine pătrunse) se adaugă orezul ales şi spălat, iar după ce acesta a înflorit, se pune zeama de varză spumuită în prealabil. Se serveşte cu  mărar şi leuştean verde tocat deasupra.

Pofta bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!