Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame măruntaie de pasăre, 2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel şi păstârnac, 2 felii bune de ţelină, un vârf cuţit de piper, 2 cepe, 500 ml zeamă de varză sau borş, 30 gr. orez, mărar, leuştean verde şi sare.
Mod de pregătire: măruntaiele de pasăre (cap, gât, pipotă, ficat, vârfuri de aripi, labe) se curăţă şi se spală şi se pun la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece. După ce s-au spumuit se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt. În altă oală se fierbe zeama de varză împreună cu o ceapă tocată fin. Când ciorba este aproape gata (măruntaiele şi zarzavatul bine pătrunse) se adaugă orezul ales şi spălat, iar după ce acesta a înflorit, se pune zeama de varză spumuită în prealabil. Se serveşte cu mărar şi leuştean verde tocat deasupra.
Pofta bună!
Fii primul care comentează